La nivelul UE 27, 3,6% dintre persoanele active erau subocupate in anul 2011. Cele mai mari ponderi ale persoanelor subocupate in randul populatiei active s-au inregistrat in Irlanda (6,3%), Marea Britanie (5,6%) si Germania (4,7%), iar cele mai mici in Republica Ceha (0,5%), Belgia si Bulgaria (0,8% - ambele).
Din randul populatiei inactive (11,516 milioane de persoane), 487.000 de persoane in varsta de 15-74 ani erau disponibile sa inceapa lucrul, dar nu cautau un loc de munca, iar alte 7.000 de persoane cautau un loc de munca, dar nu erau disponibile sa inceapa lucrul. Aceste doua categorii de persoane inactive alcatuiesc impreuna forta de munca potentiala aditionala care, in anul 2011, a fost de 494.000 de persoane, reprezentand echivalentul a 5% din populatia activa.
La nivelul UE 27, forta de munca aditionala potentiala reprezenta 4,6% din populatia activa, intre statele membre valoarea indicatorului variind intre 1,4% in Republica Ceha si 12,1% in Italia.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
