Alegerea conopidei Conopida cea mai buna si mai sanatoasa este, de multe ori, cea cu aspect tare, consistent, cu inflorescentele bine stranse. Alegeti mereu conopida care este mai deschisa la culoare si nu are pete.
Cum consumam conopida? De la aceasta leguma consumam in primul rand florile tinere (inflorescenta sub forma de buchete). Conopida poate fi consumata fie cruda, fiarta sau murata (se poate si praji, dar nu va recomand, asa cum, de altfel, orice prajeala aduce neajunsuri sanatatii). Frunzele mai mici de conopida pot fi si ele folosite, in salate sau la supa. Conopida (florile ei) este delicioasa cu branzeturi (ca atare alaturi de branza, cu branza si paste integrale sau sub forma de sufleu), in mancaruri dietetice cu carne sau in salate. Consumata cruda este, desigur, cea mai sanatoasa.
Conopida pentru sanatate si silueta Conopida are un continut asemanator cu cel al verzei albe, cu urmatoarele deosebiri: - contine in general (depinde de tipul de varza alba) mai putine glucide ca varza alba; - este mai saraca in calciu decat varza; - este, in medie, mai bogata in vitamina C (vitamina care se distruge partial sau total prin fierbere) decat varza alba; - este ceva mai bogata in enzime fata de varza. In privinta continutului in proteine, este mai greu de facut o comparatie relevanta, deoarece in primul rand varza alba, dar si conopida au concentratii de proteine care variaza destul de mult. Am putea, totusi, sa spunem ca in cazul conopidei continutul mediu de proteine este aproximativ acelasi, poate doar usor mai ridicat decat “media” de proteine din varza alba. Datorita antioxidantilor continuti, conopida este de ajutor sistemului cardiovascular (indeosebi pentru prevenirea afectiunilor inimii si a accidentelor vasculare) si contribuie semnificativ la reducerea riscului de cancer. De asemenea, conopida (consumata cruda) ajuta la intarirea sistemului imunitar. Alte beneficii aduse sanatatii: are efect antiinflamator si detoxifiant; contine putine calorii (20–25 la 100 g) dar, in acelasi timp, este destul de satioasa, ajutand la mentinerea sub control a greutatii/slabire.
Precautii/contraindicatii: este recomandat sa nu consume conopida, decat cu avizul medicului endocrinolog, persoanele cu dezechilibre ale hormonilor tiroidieni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h

de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.