Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Alimente care inlatura stresul

de Sunt Fericita la 2021-03-15
5 Alimente care inlatura stresul
Din pacate, stresul a devenit un factor tot mai prezent in vietile noastre. Ne strasam la locul de munca, in viata persoanala, in relatiile cu ceilalti si aproape pentru orice lucru cu care intram in contact. Stresul provoaca in organism o serie de afectiuni, care daca nu sunt tratate in timp util pot duce la grave probleme de sanatate. Insa, din fericire exista cateva metode prin care putem inlatura stresul, iar una dintre cele mai indicat este alimentatia.


Alimentate recomandate impotriva stresului
 

In momentele in care esti obosit, irascibil si simti ca nimic din jurul tau nu se desfasoara normal, se provoaca o tensiune in organism, iar aceasta creste pe masura ce starile tale se accentueaza. Asa am putea descrie stresul in doar cateva cuvinte. Insa, pentru a-ti recapata buna dispozitie este important sa constieniezi starile pe care le ai si sa incerci sa consumi cateva alimente care elimina stresul. Iata ce iti recomandam:
 
Morcovi. Datorita betacarotenului din compozitie, morcovii sunt recomandati pentru o serie de afectiuni si inclusiv pentru a combate stresul. Betacarotenul este un antioxidant care lupta impotriva simtomelor stresului si care ajuta la mentinerea si refacerea acuitatii vizuale. Morcovii sunt recomandati atat cruzi, cat si sub forma de suc deoarece un pahar de suc de morcovi te poate ajuta sa elimini toxinele din corp.
 
Banane. Consistente in proteine esentiale, bananele sunt recomandate deoarece furnizeaza energie si au capacitatea de a creste rezistenta corpului. Bananele sunt recomandate si sportivilor de performanta ori persoanelor care se afla in pragul unor examene importante deoarece sporesc nivelul de concentrare. Consumate in mod regulat, bananele ajuta la cresterea nivelului de dopamina din creier. 
 
Nuci si alune. Bogate in triptofan, nucile si alunele sunt aminoacizi de care organismul are nevoie pentru a combate stresul. Consumul de seminte stimuleaza productia de serotonina, neurotransmitator pentru mai multe organe cu un rol important in aparitia si preventia depresiei si a starilor de anxietate.
 
Ciocolata neagra. Are un continut ridicat de cacao, ingredient care poate creste secretia de serotonina, hormon denumit si hormonul fericirii. Consumul de ciocolata neagra iti va imbunatati starea de spirit si te va ajuta sa scapi de stres.
 
Sfecla rosie. Sfecla este o sursa importanta de aminoacizi cu un continut bogat de vitamine si minerale. Consumul de sfecla te va ajuta sa ii oferi organismului cantitatea de fier de care are nevoie, dar si de betaina, proteina cunoscuta datorita proprietatilor antidepresive care are capacitatea de a stimula productia de dopamina din corp.


Sursa foto. pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.57 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0