Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presedinte APC: ''Painea feliata nu mai are nimic din gustul si savoarea painii traditionale''

de Alina Ilie la 2015-09-30
Presedinte APC: ''Painea feliata nu mai are nimic din gustul si savoarea painii traditionale''
In medie, anual, un roman consuma aproximativ 97 de kilograme de paine. Romania are cel mai mare consum de paine din U.E.


Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) avertizeaza ca painea bogata in sare, zahar si aditivi alimentari prezinta un risc ridicat asupra sanatatii consumatorilor.

Specialistii APC au analizat 52 de tipuri de paine feliata care se comercializeaza in hipermarketuri. Scopul studiului este acela de a atrage atentia in ceea ce priveste continutul acestui tip de produs si potentialele efecte asupra sanatatii consumatorilor.

Pe langa fainurile din cereale, in compozitia sortimentelor de paine feliata  analizata s-au identificat si alte ingrediente precum conservanti alimentari, margarina, gluten, adaos de zaharuri, enzime pentru a imbunatati artificial calitatea fainii.

La 96% dintre produsele analizate, nu se respecta reteta traditionala a painii (faina, apa, drojdie, sare).

La 90% dintre produse s-au identificat mentiuni incomplete referitoare la conditiile de pastrare a produsului.

Specialistii au  identificat in compozitia lor si alte tipuri de fainuri decat cele obtinute din grau cum ar fi: faina de soia, faina de fasole, faina de orez si faina de porumb.

"Painea feliata este un produs care, in cele mai multe situatii, nu mai are nimic din gustul si savoarea painii traditionale. In compozitia ei exista ingrediente care au denaturat reteta acestui produs, cum ar fi: margarina, uleiul de palmier, faina de fasole, faina de soia, fibrele de citrice etc, la care se adauga aditivi alimentari din belsug. Recomand consumatorilor sa consume paine neagra, paine integrala si paine graham, realizata numai din cele 4 tipuri de ingrediente (faina neagra/faina integrala/faina graham, apa, drojdie si sare), deoarece numai asa pot beneficia de substante minerale (calciu, fosfor si fier), fibre, vitamine din complexul B (B1, B2 si B6) si vitamina PP.

Totodata, le sugerez sa cumpere paine numai dupa o atenta verificare a ingredientelor, a termenului de valabilitate si sa fie circumspecti la anumite mentiuni nutritionale si de sanatate, care apar pe ambalajul unor produse de acest tip” a precizat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania.

Sursa: apc-romania.ro
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre protectia consumatorilor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paine integrala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paine neagra

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0