Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente bogate in calorii: ce este benefic sanatatii si ce nu. Partea 1

Alimente bogate in calorii: ce este benefic sanatatii si ce nu. Partea 1
Partea 1
Daca este bogat in calorii, ingrasa mai usor: asta e sigur. Totusi, nu este cazul sa ne ferim de orice produs care ingrasa. Daca numarul total de calorii pe care le oferim zilnic organismului nu este prea ridicat si daca stim cum sa combinam alimentele, putem sa ne pastram silueta si sanatatea consumand si alimente calorice. De fapt, chiar trebuie sa nu excludem anumite alimente calorice din dieta, pe termen lung, pentru a ne mentine sanatatea. Care sunt alimentele cu multe calorii carora le putem spune fara grija "adio" si care sunt cele pe care trebuie sa le consumam, in cantitati moderate?
A) Alimente calorice la care putem (si ar fi mai bine sa) renunta(m), sau al caror consum trebuie redus semnificativ:
Margarina este nociva din cauza compusilor rezultati in urma temperaturilor inalte la care este obtinuta. Margarina creste riscul de infarct, deteriorand vasele de sange si slabind inima, si creste de asemenea riscul de cancer. Recomandarea noastra este sa nu consumati margarina deloc, ea nu este un produs necesar organismului.
Untul contine grasime animala, grasimi saturate care cresc ldl (colesterolul rau). Este si el nociv pentru sistemul cardiovascular. Recomandarea noastra este sa consumati unt cat mai rar, doar atunci cand va este foarte pofta. Untul este mai putin periculos pentru organism decat margarina.
Sunca de porc si jumarile. Si ele contin grasimi saturate, daunatoare organismului. Jumarile sunt mai nocive, din cauza faptului ca se obtin prin prajire. Recomandarea noastra este sa nu consumati deloc sunca si jumari. Acestea, ca si margarina, reduc calitatea si durata vietii.
Dulciurile. Chiar daca probabil nimeni dintre noi nu va renunta la dulciurile din comert, este bine sa stim ca se poate trai si ar fi mai sanatos sa traim  fara niciun pic de zahar procesat, consumand doar fructe proaspete si miere ca si sursa de zaharuri. Asadar, obiectivul este sa reducem cat mai mult consumul de dulciuri cu zahar procesat (sau cu indulcitori sintetici, care, chiar daca uneori au mai putine calorii, pot avea efecte nocive pentru sanatate). Deoarece zaharul si cacaoa sunt combinate in majoritatea dulciurilor, de multe ori vom confunda nevoia unui energizant (cacao sau cafea) cu pofta de dulce. Sfatul nostru este sa incercati sa constientizati de ce va este cu adevarat pofta: daca simtiti de fapt nevoia de cacao, alegeti o ciocolata amara sau preparati-va o cafea cu lapte, doar usor indulcita. Daca va este pofta de dulciuri si nu va puteti abtine/ simtiti ca in acel moment nu le puteti inlocui cu fructe, alegeti dulciurile cat mai simple, fara margarina dar care sa contina si cacao. Ciocolata si bomboanele de ciocolata sunt cel mai putin daunatoare.
Branzeturile grase. Bogate in grasimi saturate, aceste branzeturi contribuie si ele la degradarea sistemului cardiovascular, mai ales tinand cont ca sunt si sarate. Reduceti drastic consumul lor, avand grija sa inlocuiti calciul pierdut cu cel obtinut din alte surse mai sanatoase (lactate slabe si surse vegetale de calciu). De asemenea, va fi necesar sa inlocuiti si proteinele pierdute prin scaderea cantitatii de branzeturi grase consumate, alegand de preferinta proteine din peste sau din carne slaba.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasime

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0