Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce se intampla cand slabesti prea mult prea repede

Ce se intampla cand slabesti prea mult prea repede
Dupa cum spun celebritatile si revistele de barfe, exista oameni care slabesc miraculos. "10 kilograme in 10 zile!" urla titlurile ziarelor. O cantareata slabeste 15 kilograme cu apa cu lamaie si un model celebru urca pe podium sa prezinte lenjerie intima, la doar doua luni dupa ce a nascut.


Poti sau este bine sa incerci o dieta a vreunei celebritati? Slabirea rapida are nenumarate riscuri si foarte putine beneficii durabile, dupa cum spun medicii si nutritionistii. 
Motivatii diferite, aceleasi riscuri si pentru celebritatile care trec pe diete extreme
In cazul celebritatilor, salariul poate sa le depinda de o silueta de invidiat. Au motive de milioane de dolari sa se apuce de diete slab calorice extreme pentru a slabi rapid. Dar, cand slabesc prea mult si prea repede, celebritatile si oamenii de rand se confrunta cu probleme de sanatate si blocaje in dieta (cand mai pun la loc din kilogramele alungate). O vedeta, adepta de multa vreme a dietei raw vegan si a celei macrobiotice sufera acum de o severa deficienta de vitamina D si a fost diagnosticata cu osteopenia, o boala care duce la osteoporoza. 
Efectele negative ale slabirii bruste includ oboseala si constipatia, iar in spectrul grav, bolile de inima si osteporoza. Cei care tin dieta multa vreme observa ca au pielea uscata, unghiile si parul friabile.
Unele diete extreme sunt mai rele ca altele. Cei care tin dieta pe zone sufera de constipatie, halena, crampe stomacale si ameteli, ca efecte secundare. Dieta cu apa de lamaie este o dieta pe baza de infometare care ofera valoarea nutritionala doar prin intermediul siropului de artar. Te poate imbolnavi si chiar ingrasa, pentru ca metabolismul incetineste, incercand sa se protejeze de privarea alimentara.
Perioada postnatala si slabirea rapida
Femeile care au nascut recent si vor sa ajunga la silueta de dinainte de a ramane insarcinate cat mai repede posibil se supun si ele riscurilor. Sarcina supune corpul unui mare stres si poate dura pana la un an ca acesta sa se refaca. Dietele stricte ii refuza nutrienti importanti de care are nevoie pentru a-si recapata puterea. Mama are nevoie de forta pentru a avea grija de bebe. Specialistii spun ca o femeie nici nu trebuie sa se gandeasca la dieta cel putin sase saptamani dupa nastere.
Obezitatea si dietele extreme
Dietele slab calorice isi au rolul lor in cazul pacientilor obezi, mai ales atunci cand acestia terbuie sa slabeasca rapid inainte de o operatie. Insa o dieta care acopera doar 450-800 de calorii pe zi nu ar trebui tinuta mai mult de 12 saptamani. Este nevoie de supraveghere medicala pentru orice dieta cu mai putin de 500 de calorii pe zi.
Pericolele dietelor fade
Oboseala, deficienta de fier – dieta cu mancare pentru bebelusi; balonare si castig in greutate pe termen lung – dieta cu supa de varza; oboseala, defiente nutritive si, in timp, osteoporoza – dieta raw vegana si cea macrobiotica; atitudini periculoase fata de mancare, deficiente nutritionale si colon iritabil sau constipatie – dietele cu inlocuiri ale meselor.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0