Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 7 alimente – medicament

Top 7 alimente – medicament
Am conceput acest top nu in scopul unei simple informari, ci in special din dorinta de a va convinge sa cresteti consumul unor produse care aduc beneficii importante sanatatii si tonusului vostru. Pornind de la aceasta idee, am tinut cont in alcatuirea lui nu doar de criterii medicale, cum ar fi importanta, numarul si concentratia substantelor active continute versus contraindicatii, ci si de accesibilitate si gust. Aceasta deoarece includerea in top, doar pentru valoarea lor medicala, a unor produse greu de procurat si/ sau cu un gust considerat de cei mai multi ca fiind putin atractiv (papaya, avocado, diferite specii de alge etc) , nu ar fi ajutat atingerii scopului – acela de crestere a ponderii produselor prezentate in alimentatia de zi cu zi, pentru imbunatatirea calitatii vietii voastre. Mierea Este cea mai veche substanta dulce cunoscuta de oameni. Anticii o foloseau atat ca aliment, cat mai ales ca medicament. Mierea are un continut complex de zaharuri, oferind organismului energie imediat dupa consum, dar pentru un timp mai indelungat (2-3 ore) fata de zahar. Proprietatile ei deosebite sunt insa date in special de substantele nezaharoase din compozitia sa: enzime, acizi organici, minerale (potasiu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, cupru, aluminiu, clor, siliciu, mangan, sulf) si microelemente, vitamine (in primul rand complexul B, dar si K, A, C, D). Valoare terapeutca: consumata regulat, mierea revitalizeaza intreg organismul, imbunatateste si mentine functionarea creierului si creste durata de viata. Actiunea specifica a mierii difera in functie de tipul ei. Mierea de salcam: raportul intre continutul de fructoza si cel de glucoza este cel mai mare dintre toate tipurile de miere; de aceea, poate fi consumata in cantitati mici si de diabetici. Mierea de salcam este un excelent pansament gastric, revitalizeaza ficatul si are actiune tonica generala. Mierea de tei: eficienta in reducerea stresului si combaterea insomniei; folosita de-asemenea contra racelilor, bronsitei si gripei. Mierea de lavanda: ajuta in cazul starilor de anxietate, nervozitate si contra tulburarilor cardiace cu cauza neuro-vegetativa. Mierea de rozmarin: ajuta in tratarea insuficientei hepatice si este un tonic general. Mierea are si contraindicatii, in special in cazurile de diabet si obezitate. Usturoiul Soldatii din legiunile romane consumau usturoi in cantitati importante, mai ales inaintea confruntarilor sau a marsurilor fortate. Usturoiul reprezinta practic un concentrat natural de antioxidanti (enzime, vitamine), continand de asemenea uleiuri volatile si saruri minerale. Este energizant, anticancerigen, hipotensiv, vasodilatator si reduce colesterolul; actioneaza eficient si impotriva racelilor, bronsitelor sau gripei, avand un efect general de intarire a sistemului imunitar. Amestecul de usturoi si alcool, folosit in cantitati mici, reduce semnificativ riscul de infarct. Usturoiul ne este util tot timpul anului, dar in special iarna. Usturoiul crud nu este recomandat daca suferiti de afectiuni gastro-intestinale, putand agrava boala. Daca aveti (si) astfel de probleme, dar doriti sa consumati usturoi crud pentru efectele sale benefice, consultati inainte medicul. Strugurii Aliment complex si concentrat in substante active, strugurii au o valoare deosebita pentru revitalizarea organismului, constituind prin aceasta un adevarat elixir al vietii. Desi folositi inca din antichitate, unele dintre substantele continute si proprietati au fost descoperite abia la finele secolului trecut: este vorba in primul rand despre antioxidantii din samburi (polifenoli), considerati a avea o eficienta superioara vitaminei E (in privinta tratarii ridurilor, actiunea acestor polifenoli este de 10.000 de ori mai eficienta ca cea a alfa-tocoferolului). Actiune: dincolo de efectele generale de revitalizare, tonifiere a organismului si detoxificare, strugurii si mai ales mustul proaspat al lor previn cancerul si bolile de inima. Pentru un efect antioxidant maxim, este important sa mestecati samburii acestui fruct-minune. Contraindicatii: evitati strugurii, sau consumati doar in limitele stabilite de medic, daca suferiti de ulcer sau diabet. Conopida – valoarea ei este data de continutul bogat in vitamine (in mod deosebit C si A), enzime si minerale. Conopida este un excelent anticancerigen (in primul rand datorita enzimelor si sulforafanului continute), previne bolile inimii, accidentele cerebrale si are efect antiinflamatoriu. Datorita combinatiei dintre continutul bogat in fibre si sarac in calorii, este bine sa nu lipseasca de pe masa acelora dintre voi care doresc sa slabeasca. Soia Valoarea alimentara a acestei legume este data de continutul bogat in proteine de calitate (singura leguma mai bogata in proteine decat majoritatea tipurilor de carne) si carbohidrati lenti. Soia este insa, inainte de toate, un veritabil aliment-medicament, datorita continutului sau de calciu, fier, vitamine complex B si flavonoide. Actiune: anticancerigen, hipotensiv, reduce nivelul colesterolului rau, protector al inimii, mentine densitatea osoasa si regleaza glicemia la diabetici. Daca va hotarati sa consumati acest aliment, recomandarea noastra este sa cumparati soia boabe (se gaseste in primul rand la plafar; este preferabil sa scrie pe ambalaj ca nu a fost modificata genetic). Singurul dezavantaj al boabelor de soia este acela ca fierb greu. Nucile Acest aliment va ofera grasimi bune (nucile contin grasimi monosaturate), minerale (zinc, fier, fosfor, cupru), vitamine (in special E si vitamine din complexul B) si iod (in pielita amaruie care imbraca miezul nucilor proaspete). Beneficii: nucile ne ajuta la scaderea colesterolului rau, mentinand tineretea arterelor si inimii. De asemenea, consumul lor scade riscul atacului vascular cerebral, ajuta la cresterea capacitatii de concentrare, imbunatataste memoria si ajuta in starile depresive. Singura precautie legata de consumul de nuci se cere in cazul in care urmati o dieta de slabire, avand in vedere continutul lor caloric ridicat. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa le eliminati in perioadele de lupta cu kilogramele: in cantitati mici ele sunt foarte utile pe durata regimului, prin actiunea protectoare asupra inimii (unele regimuri de slabire “pacatuiesc” prin suprasolicitarea inimii, urmare a reducerii excesive a consumului de carbohidrati si a unei balante dezechilibrate intre aportul de grasimi saturate si cel de carbohidrati). Rosiile Aroma lor seducatoare nu este singurul argument pentru care sa le consumati. Alaturi de vitamine (C, A, E, K si complexul B) si minerale (potasiu, magneziu, fosfor, fier, calciu, seleniu), rosiile contin un antioxidant mai eficient chiar decat vitamina C: licopina. Rosiile va vor ajuta sa reduceti riscul de cancer si pe cel al afectiunilor cardiovasculare. In plus, consumarea lor previne dezechilibrele metabolice si contribuie la mentinerea unui tonus mental ridicat. Pentru maximizarea beneficiilor oferite de acest fruct, peste feliile taiate turnati putin ulei (de floarea soarelui sau masline, recomandat extravirgin): consumarea lor cu ulei este foarte importanta, deoarece licopina si vitamina E din rosii pot fi asimilate de organism numai in acest fel. Rosiile sunt tonice si sarace in calorii, de aceea recomandate si pentru dieta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mierea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre usturoiul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre strugurii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre soia

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016