Gastronomie
Viitorul e... gustos. Alimentele ar putea fi vandute in curand in ambalaje comestibile
O echipa de cercetatori americani ar fi pus la punct un material biodegradabil si comestibil, care ar putea fi utilizat la fabricarea sticlelor si recipientelor pentru produse alimentare, scrie ... [citeste mai mult]
Ingrediente afrodiziace pentru o seara plina de pasiune. Scortisoara, aroma de menta si semintele de dovleac, afrodisiace naturale
Scaderea libidoului nu se trateaza neaparat cu medicamente sau suplimente din farmacii, ci exista unele remedii surprinzatoare si la indemana, precum aroma de menta si semintele de dovleac. Si ce ... [citeste mai mult]
Cafeaua ingrasa sau nu? Cate calorii are cana de cafea de dimineata?
Multi oameni nu pot incepe ziua decat dupa o cana de cafea, altora nici nu le place. Exista multe controverse in ceea ce priveste cafeaua si caloriile pe care le contine. Cafeaua in sine nu este o ... [citeste mai mult]
Sos de hrean
Sosul de hrean este folosit in bucatarie de cei care prefea gustul mai iute si insoteste cu suuces fripturile din porc sau vitel. [citeste mai mult]
In penurie de unt pentru prajiturile de Craciun, norvegienii au decis sa-l produca singuri
O penurie de unt care ameninta producerea unor alimente preferate de Craciun i-a determinat pe norvegieni sa ia problema in propriile maini. Confruntati cu perspectiva de a nu avea cele sapte tipuri ... [citeste mai mult]
Conserve de toamna: Ardei grasi conservati in sare
Ardeii sunt foarte gustosi si sanatosi, mai ales cei cumparati de la piata. Pentru a ne bucura de ei si pe perioada rece, iata o reteta foarte simpla de conservare a ardeilor grasi in sare... [citeste mai mult]
Conserve de toamna: vinete in suc de rosii
Vara este poate cel mai bogat anotimp din an. Avem multe fructe si legume si e pacat sa le lasam sa treaca fara sa pastam o parte din ele in camara, peste iarna. Iata o reteta interesanta de vinete ... [citeste mai mult]
Ghidul gastronomic Michelin 2012: Franta si Germania, tarile in care se mananca cel mai bine din Europa
Franta si Germania si-au confirmat pozitia, ocupand primele doua locuri in Ghidul gastronomic Michelin pe anul 2012, ele fiind tarile in care se mananca cel mai bine din Europa. [citeste mai mult]
Cel mai mare hamburger din lume cantareste 352 kg
Ce mai mare hamburger din lume a fost pregatit de doi americani, in scop caritabil. Brett Enright si Nick Nicora si-au trecut numele in Guinness Book, dupa ce au 'gatit' un hamburger de 352 kg. ... [citeste mai mult]
De incercat: branza in barbanta si laptele acru, produse traditionale romanesti, ecologice si atestate
Doua produse preparate de oierii din zona de munte a judetului Bistrita-Nasaud, anume branza in barbanta si laptele acru, au fost atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru ca ... [citeste mai mult]
Homo erectus, primul bucatar al omenirii, manca alimente gatite
Homo erectus, un stramos disparut al omului modern, care traia in urma cu aproximativ 1,9 milioane de ani, isi gatea alimentele, potrivit unui studiu ce a fost publicat de Proceedings of the National ... [citeste mai mult]
Condimentele scad indicele caloric al mancarurilor grase
Un recent studiu american arata ca adaugarea de condimente in mancare reduce efectele nefaste ale grasimilor asupra corpului si recomanda combaterea grasimilor din farfurie cu condimente. ... [citeste mai mult]
Cum s-a nascut berea blonda
Dintr-o drojdie din Patagonia, adusa din intamplare in Europa in secolul al XV-lea, s-a creat berea blonda, obtinuta prin fermentare la rece, atat de apreciata in zilele noastre in lumea intreaga, au ... [citeste mai mult]
Cum se prepara soia
Daca vrei sa gatesti soia, atunci sa stii ca aceasta se gaseste in magazine sub forma de cubulete, granule sau snitele. Pungile de cu soia uscata au 100 de grame si, desi ti se va parea o cantitate ... [citeste mai mult]
Cum se prepara si cat se tin fructele la gratar
Fructele sunt delicioase cand le mancam crude, dar uneori e interesant sa le si gatim. Ele dau o savoare deosebita anumitor feluri de mancare si pot fi chiar lasate la marinat si preparate pe gratar. ... [citeste mai mult]
Cum se prepara si cat trebuie sa stea legumele pe gratar
Un gratar nu e la fel de bun daca nu are si legume alaturi de bucata de carne fripta. Fie ca e vorba de frigarui, fie numai de o garnitura gustoasa de legume la gratar, trebuie sa stii cum se prepara ... [citeste mai mult]
Expoziţie despre istoria cafelei, deschisa la Muzeul Naţional Secuiesc
Impatimitii de cafea pot afla mai multe informatii despre istoria si secretele ''supei negre'', asa cum era numita in vechime, in cadrul unei expozitii itinerante, gazduita la Muzeul National ... [citeste mai mult]
Cum sa prepari un gratar sanatos
Marile secrete din spatele mancarurilor gustoase sunt de fapt idei, simple, dar de efect. Iata cateva sfaturi de bucatarie pentru a pregati un gratar sanatos si gustos, cu mai multe tipuri de carne ... [citeste mai mult]
Cititorii site-ului au evaluat articolele din sectiunea "Gastronomie" cu
4.07 / 5
din 3810 evaluari
Cele mai citite articole
Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...