Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 motive pentru care sa NU mananci hot-dog

10 motive pentru care sa NU mananci hot-dog
Hot dog-ul este un aliment extrem de indragit in intreaga lume, iar industria acestui tip de mancare se dezvolta. Insa nu toata lumea stie exact ce contine un hot dog, iar adevarul i-ar putea determina pe multi sa renunte la placerea de a-l manca....


Intr-o fabrica de hot dog, tone de carne de porc sunt amestecate in vase uriase de metal cu zeama care rezulta dupa ce carcasele de pui sunt presate pe gratare de metal si amestecate cu apa. Rezultatul este amestecat cu conservati pudra, arome, colorant, apoi scufundat in apa, inainte de a fi introdus in membrane de plastic pentru a fi preparat si ambalat, scrie dailymail.co.uk.
Ce contine un hot dog:
1. RESTURI DE CARNE. De obicei, hot dog-ul este preparat din resturi de carne de porc (bucatile care raman dupa ce carnea si slanina au fost indepartate de pe oase), la care se adauga pui sau curcan. Aceasta carne este amestecata cu apa, conservanti, arome si coloranti. Insa unele varietati de hot dog contin foarte putina carne. In schimb, contin pana la 64% carne recuperata mecanic (pasta care rezulta dupa ce o carcasa este introdusa intr-o presa metalica si amestecata cu apa). Carnea rezultata din acest proces este de zece ori mai ieftina decat cea obisnuita.
2. APA. Apa este adaugata pentru a obtine consistenta necesara pentru introducerea pastei in membrana.
3. AMIDON. De obicei, hot dog-ul contine amidon de cartof, faina de grau sau pesmet amestecat cu sare. Amidonul confera mai mult volum hot dog-ului. De asemenea, leaga compozitia si face ca aceasta sa fie mai placuta pe limba.
4. SARE. Hot dog-ul contine aproximativ 2% sare, ceea ce inseamna ca intra in categoria aimentelor cu nivel ridicat, iar consumat in exces poate creste riscul de hipertensiune arteriala, infarct si boli de inima. Un singur hot dog de 35 de grame contine pana la 0,6 grame de sare, o zecime din cantitatea recomandata zilnic pentru un adult.
5. E250 - NITRIT DE SODIU. Nitritul de sodiu este adaugat pentru a impiedica schimbarea culorii hot dog-ului, insa se crede ca determina cresterea riscului de cancer. Un studiu global a aratat ca persoanele care consuma regulat 50 de grame de carne procesata pe zi (echivalentul unui hot dog si jumatate) au un risc crescut cu 20% de a se imbolnavi de cancer.
6. AROME. Conform legii, nu este obligatoriu ca pe ambalajul de hot dog sa scrie ce arome sunt folosite. Multi producatori folosesc arome artificiale de fum, ierburi, condimente, telina si pudra de usturoi.
7. E451 - TRIFOSFATI DE POTASIU SI SODIU. Sunt saruri produse sintetic, ce actioneaza ca stabilizatori, emulsii. Dau hot dog-ului o textura ferma si permit uleiurilor si grasimilor sa se amestece cu apa. E451 este folosit si in detergenti.
8. E452 - POLIFOSFATI. Sunt emulsificatori si stabilizatori, imbunatatind textura hot dog-ului si impiedicand rancezirea. Ajuta si la prevenirea bacteriilor care provoaca toxiinfectii alimentare. Nu exista nicio evidenta a riscului pentru sanatate.
9. E301 - ASCORBAT DE SODIU. Este o forma de vitamina C care impiedica pierderea culorii. In doze mici nu prezinta niciun pericol pentru sanatate, insa in doze mari poate provoca iritatii ale pielii.
10. E120 - CARMIN. Este un colorant care se gaseste in iaurturi, rujuri, glazura si poate provoca reactii alergice sau chiar soc anafilactic la unele persoane.
Originar din Frankfurt, Germania, hot dog-ul era la inceput un carnat de porc servit cu paine. Imigranti germani au sustinut ulterior ca au introdus gustarea in America in secolul XIX, devenind alimentul procesat de astazi. Oricat de gustos ar fi, hot dog-ul nu este insa benefic pentru sanatate. S-a demonstrat stiintific ca hot dog-ul creste riscul de cancer la intestine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre arome

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0