Oparirea este un proces foarte simplu. Fructele sau legumele respective se scufunda cateva secunde sau chiar 2 minute intr-o oala cu apa clocotita, se transfera intr-un castron cu apa si gheata si apoi se lasa la scurs. Procesul de oparire face ca nutrientii sa nu se piarda si ajuta la decojorea fructelor sau a legumelor.
FRUCTE CONGELATE PENTRU IARNA
Afinele, zmeura, capsunele, murele sau orice alt fel de fructe de padure doresti sa pui la congelator trebuie mai intai spalate si uscate de apa. Apoi fructele de padure se aseaza pe o hartie de copt direct in congelator, pana cand devin tari, moment in care se transfera intr-o punga. Pentru ca fructele sa nu se lipeasca unele de altele, aseaza numai cate un rand de fructe pe hartie. La fel se pot congela si ciresele sau visinele, insa mai intai trebuie sa le scoti samburii.
Toate fructele cu coaja tare trebuie mai intai oparite si decojite. Piersicile, nectarinele, bananele si ananasul trebuie mai intai oparite si apoi decojite, pentru ca altfel coaja lor ingheata foarte tare in procesul de congelare si nu vei mai putea folosi fructul.
Si merele pot fi congelate, fara a fi decojite inainte, insa trebuie taiate si clatite in acid ascorbic - vitamina c -, pentru a nu se innegri.
LEGUME CONGELATE PENTRU IARNA
Mazarea, fasolea galbena, asparagus, broccoli, cartofii si rosiile trebuie oparite inainte. Poti sa pui la congelat si cartofi, insa mai intai trebuie sa ii cureti si sa ii tai fasii sau cuburi. Ceapa si ardeiul nu se oparesc, dar se taie, se curata si se pun intr-o punga de plastic.
IERBURI AROMATE CONGELATE PESTE IARNA
Ierburile aromate precum partunjel, marar, leustean si chiar busuioc, salvie, coriandru sau menta se pastreaza foarte bine congelate. Se spala bine si apoi se pun intregi sau maruntite in pungi care se inchid bine. Se folosesc in mancaruri asa congelate.
ALTE IDEI
Americanii au supe concentrate de carne pe care le folosesc la mancaruri, pentru a da gust. Poti face si tu o astfel de supa pe care apoi sa o pui la congelator intr-o tavita de cuburi de gheata; vei putea folosi apoi cate un cub de supa concentrata la o mancare de linte sau de orez cu legume, la care nu vrei sa pui si bucati de carne.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.81
din 5
- 18 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!