Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adauga varietate dietei tale in fiecare saptamana

Adauga varietate dietei tale in fiecare saptamana
Unul dintre cele mai benefice motive pentru a adauga varietate dietei este ca iti alimentezi organismul cu o multime de nutrienti diferiti. Dar mai sunt si alte lucruri pe care sa le iei in considerare. Daca mananci acelasi alimente in fiecare zi, limitezi nivelul de energie a corpului si nu ii acoperi acestuia nevoile nutritionale. Ai un stil de viata aglomerata si iti este usor sa mananci mereu aceleasi lucruri. Indiferent insa cat de sanatoase sunt tonul, salata si fulgii de ovaz, acestea nu trebuie mancate zi de zi.


Unul dintre principalele motive pentru a adauga varietate dietei este pentru ca, daca mananci mereu acelasi lucru, primesti cam aceeasi cantitate de nutrienti concentrati din aceste alimente. Ceea ce poate duce la o supraincarcare de anumiti nutrienti si de deficit de altii. Nici chiar suplimentele multivitaminice nu te pot ajuta asa cum o face o dieta variata. De exemplu, tonul este o sursa de proteine slabe, dar are mult seleniu si, potential, mercur. Spanacul este o sursa minunata de fier si de vitamina A, dar are mult acid oxalic care iti poate manca din calciul din oase sau poate duce la pietre la rinichi daca este mancat in exces. Prea mult spanac poate atrage si hipotiroidia.
Exista, de fapt, foarte multe probleme de sanatate ce pot fi cauzate de prea mult dintr-o anumita mancare. De exemplu, unele alimente in exces duc la hipotiroidie, articulatii dureroase, acnee sau chiar insomnie. Altele pot provoca dureri de cap si chiar stres. Cel mai bun sa te protejezi este sa mananci variat.
Este bine sa-ti variezi dieta si pentru a-ti atrage beneficiile digestive ale diferitelor alimente. De exemplu, daca nu consumi fibre si grasimi sanatoase, pierzi ceea ce-ti pot acestea oferi. Fibrele ajuta la scaderea glicemiei si combat constipatia. Scad colesterolul si indeparteaza grasimile rele din sange. Grasimile bune ajuta la o mai buna absorbtie a nutrientilor din ceea ce consumi, sunt satioase si scad si colesterolul.
Pe langa toate astea, nu te plictisesti. Da, iti poti pastra principiile de baza ale meselor, cum ar fi cereale, smoothie-uri, salade sau proteine slabe, dar te joci cu ingredientele sa scapi de plictiseala.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0