Cu totul alta este insa realitatea. In primul rand, cantitatea enorma de zahar, din fructoza fructelor si din adaosurile artificiale este metabolizata rapid de ficat si transformata in exces de grasimi. De aici si riscul marit de obezitate, diabet si boli cardiovasculare.
Daca te uiti pe eticheta, vei observa anumite ingrediente. Cand vezi 'suc concentrat', sa stii ca aceste concentrate sunt, de regula, importate de la diversi producatori externi si apoi reconstituite cu apa. Nu se stie nimci de originea fructelor, iar calitatea (ca in cazul a tot ce se produce industrial) este scazuta. Reconstituirea duce la distrugerea nutrientilor esentiali.
Glucoza si fructoza sunt zaharuri simple (monozaharide). Ele difera insa in functie de cum sunt metabolizate. Fructoza genereaza rezistenta la insulina. Glucoza nu face acelasi lucru, dar, in combinatie cu fructoza, ii accelereaza acesteia absobrtia. Fructoza se transforma in grasime in corp mult mai repede decat orice alt tip de glucida.
Mai mult, sucurile din comert au toate acelasi gust. Si asta datorita aromei, un produs artificial obtinut in laborator si continand o serie de chimicale foarte asemanatoare celor din parfumuri.
Vitamina C de pe ambalaj nu trebuie sa te mai pacaleasca. In natura, vitaminele sunt grupate. In produsele procesate, ni se prezinat vitamine sintetice singulare care fac celulele sa reactioneze ca in fata unor toxine.
Acidul citric se obtien in laborator prin fermentarea glucidelor. Initial era produs din sucul fructelor, dar acum se foloseste porumbul, mai ieftin, evident.
In timpul procesarii, proteinele existente sunt hidrolizate, generand cantitati de acid glutamic liber (glutamat monosodic -MSG). Glutamatul monosodic este foarte nociv pentru organism, generand suprastimularea celulelor nervoase, pana la moartea acestora.
In plus, porumbul este unul din cele mai raspandite alimente modificate genetic.
Pasteurizarea inseamna incalzirea unui aliment la temperaturi inalte si apoi racirea rapida. Este menit sa asigure distrugerea posibilelor bacterii aflate in alimente crude. Acest procedeu distruge insa si valoarea nutritiva a alimentului, lipsindu-l de pretioasele enzime.
Ce poti face: sucuri naturale acasa, in care cea mai mare pondere sa o aiba legumele. Foloseste si pulpa ramasa in aluaturi, salate sau iaurturi.
Sursa articol: Financiarul.ro
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!