Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sucurile din comert au toate acelasi gust?

De ce sucurile din comert au toate acelasi gust?
Vanzarile sunt foarte mari la unele sucuri, tocmai pentru ca sunt promovate ca 'provenind din natura', 'bogate in vitamine' sau avand pupla. Si uite asa mintea consumatorului de buna credinta se seteaza pe ideea ca bea ceva bun si sanatos, suplinind celelalte goluri din dieta.


Cu totul alta este insa realitatea. In primul rand, cantitatea enorma de zahar, din fructoza fructelor si din adaosurile artificiale este metabolizata rapid de ficat si transformata in exces de grasimi. De aici si riscul marit de obezitate, diabet si boli cardiovasculare.
Daca te uiti pe eticheta, vei observa anumite ingrediente. Cand vezi 'suc concentrat', sa stii ca aceste concentrate sunt, de regula, importate de la diversi producatori externi si apoi reconstituite cu apa. Nu se stie nimci de originea fructelor, iar calitatea (ca in cazul a tot ce se produce industrial) este scazuta. Reconstituirea duce la distrugerea nutrientilor esentiali.
Glucoza si fructoza sunt zaharuri simple (monozaharide). Ele difera insa in functie de cum sunt metabolizate. Fructoza genereaza rezistenta la insulina. Glucoza nu face acelasi lucru, dar, in combinatie cu fructoza, ii accelereaza acesteia absobrtia. Fructoza se transforma in grasime in corp mult mai repede decat orice alt tip de glucida.
Mai mult, sucurile din comert au toate acelasi gust. Si asta datorita aromei, un produs artificial obtinut in laborator si continand o serie de chimicale foarte asemanatoare celor din parfumuri.
Vitamina C de pe ambalaj nu trebuie sa te mai pacaleasca. In natura, vitaminele sunt grupate. In produsele procesate, ni se prezinat vitamine sintetice singulare care fac celulele sa reactioneze ca in fata unor toxine.
Acidul citric se obtien in laborator prin fermentarea glucidelor. Initial era produs din sucul fructelor, dar acum se foloseste porumbul, mai ieftin, evident.
In timpul procesarii, proteinele existente sunt hidrolizate, generand cantitati de acid glutamic liber (glutamat monosodic -MSG). Glutamatul monosodic este foarte nociv pentru organism, generand suprastimularea celulelor nervoase, pana la moartea acestora.
In plus, porumbul este unul din cele mai raspandite alimente modificate genetic. 
Pasteurizarea inseamna incalzirea unui aliment la temperaturi inalte si apoi racirea rapida. Este menit sa asigure distrugerea posibilelor bacterii aflate in alimente crude. Acest procedeu distruge insa si valoarea nutritiva a alimentului, lipsindu-l de pretioasele enzime.
Ce poti face: sucuri naturale acasa, in care cea mai mare pondere sa o aiba legumele. Foloseste si pulpa ramasa in aluaturi, salate sau iaurturi.
 
Sursa articol: Financiarul.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructoza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016