Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Medicina naturista: Ce boli trateaza ghioceii, narcisele si lavanda?

Medicina naturista: Ce boli trateaza ghioceii, narcisele si lavanda?
Din cele mai vechi timpuri, medicii au incercat sa descopere noi tratamente naturiste pentru a vindeca sau macar ameliora diverse afectiuni. Tratamentele naturiste sunt astazi folosite din ce in ce mai mult, alaturi de cele ale medicinei conventionale, pentru imbunatatirea sanatatii si a starii de bine.


Proprietatile curative ale plantelor s-au folosit inca din antichitate pentru tratarea diverselor afectiuni. Ghiocelul, lavanda si narcisa sunt plante cu numeroase proprietati terapeutice si remedii excelente in tratarea afectiunilor si inflamatiilor.
1. Ghiocelul
Tulpinile, frunzele si florile de ghiocei bine uscate au numeroase calitati terapeutice.  
Ghioceii sunt folositi in medicina naturista pentru tratarea anumitor afectiuni neurologice. Infuzia de ghiocel poate fi un remediu excelent pentru combaterea crampelor musculare si destinderea muschilor. Infuzia de flori de ghiocei se poate folosi si impotriva durerilor provocate de varice.

Decoctul de ghiocel este folosit ca remediu in cazul unor afectiuni vaginale. Daca vrei sa scapi de candidoza vaginala, prepara un decoct de ghiocel (fierbe timp de 15 minute, 30 de grame de flori si frunze uscate in 1,5 litri de apa).
Mai mult, spalaturile cu decoct de ghiocei pot avea un efect pozitiv si in cazul tricomonazei, infectie cu transmitere sexuala.
Foarte important! Nu consumati bulbul ghiocelului deoarece este toxic.
2. Lavanda
Lavanda (levantica) este o planta aromatica si medicinala cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Lavanda se gaseste la plafar sub forma de ulei, tinctura, ceai sau flori uscate.

Uleiul de lavanda are proprietati antiseptice si antiinflamatoare care favorizeaza regenerarea tesuturilor, ajutand la cicatrizarea si la vindecarea ranilor.
Lavanda trateaza afectiunile respiratorii. Tusea seaca, astmul bronsic, laringita, guturaiul sau gripa sunt afectiuni care se pot trata dupa cateva inhalatii cu lavanda. Daca ai nasul infundat adauga 5 picaturi de ulei de levantica intr-un vas cu apa fierbinte si inhaleaza aburii.
Infuzia concentrata din flori de lavanda are efecte benefice in tratarea infectiilor renale si a cistitei. Florile folosite sub forma de ceaiuri au actiune antiseptica, cicatrizanta.
3. Narcisa
Narcisa alba are cateva proprietati terapeutice care ne ajuta sa tratam diverse afectiuni. Florile si bulbii au efecte calmante, linistitoare, emoliente, dezinfectante.

Poate fi utilizata sub forma de preparate naturale pentru tratarea starilor de agitatie, diaree, tuse, astm, anxietate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.89 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tratamente naturiste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afectiuni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lavanda

Cele mai citite articole

Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0