Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noodles sau spaghete? Care este alegerea sanatoasa?

de Sunt Fericita la 2020-02-27
Noodles sau spaghete? Care este alegerea sanatoasa?
O portie fierbinte de paste cu branza sau o portie savuroasa de noodles cu legume? Ambele preparate sunt extrem de delicioase si greu de refuzat, insa care optiune este mai sanatoasa? Nutritionistii spun ca spaghetele ingrasa, in timp ce taiteii chinezesti te ajuta sa slabesti, insa iata care este adevarul despre cele doua tipuri de paste, pe care cu siguranta le-ai incercat pana acum!


Sunt spaghetele sanatoase?

Pastele din faina alba sau integrala sunt foarte gustoase si usor de preparat, insa intre cele doua sortimente exista o diferenta. Pastele din faina integrala sunt mai sanatoase decat cele din faina alba, datorita nivelului ridicat de proteine vegetale si vitamine. In plus pastele din faina integrala contin fier, carbohidrati complecsi si sunt o buna sursa de potasiu si magneziu.


 

Studiile au dovedit ca persoanele care consuma paste din faina integrala au o tensiune arteriala mai buna si un nivel normal de colesterol. In schimb, pastele din faina alba afecteaza sistemul digestiv, deoarece faina alba se obtine prin procesarea bobului de grau, in urma caruia sunt distruse proteinele si mineralele.

 

De asemenea, spaghetele au mai multe calorii decat taiteii din orez, cunoscuti sub denumirea de noodles. In 100 de grame de spaghete fierte se afla 158 de calorii, in timp ce  100 de grame de noodles din orez contin 109 calorii.

Cum sa mananci spaghete fara sa te ingrasi?

Un alt secret pentru a manca pastele in mod sanatos consta in modul in care acestea sunt gatite. Este recomandat ca spaghetele sa fie fierte „al dente”, adica sa ramana moi la suprafata, dar cu miezul tare.  De obicei, timpul recomandat pentru fierbere este de 5-6 minute.


 

De asemenea, nu este recomandat ca pastele sa fie acoperite in timpul fierberii, deoarece granulele de amidon vor absorbi mai multa apa. In cazul in care pastele sunt fierte mai mult decat este cazul, amidonul se va gelatiniza, iar astfel va creste indicele glicemic.


 

Daca vrei sa mananci paste si sa te bucuri de o silueta frumoasa, va trebui sa eviti pastele cu foarte multa carne sau cu sosuri grele. Ideale sunt retetele de paste cu legume, cu amestecuri de ierburi, fructe de mare, peste sau branzeturi.

Noodles, mai sanatosi decat spaghetele?

Spaghetele sunt preparate din faina alba de grau, insa taiteii noodles sunt, de regula, produsi din faina de orez, soia sau amidon de cartofi. Spre deosebire de paste, taiteii chinezesti nu au colesterol, amidon si zahar, iar nivelul de grasime este mult mai scazut decat cel al spaghetelor.


 

In plus, taiteii chinezesti sunt si mai gustosi decat spaghetele, deoarece contin sare, asa ca multe persoane prefera sa ii consume ca atare, fara alte condimente sau sosuri. In schimb, spaghetele au un gust destul de fad, chiar daca sunt fierte in sare si ulei, asa ca nu pot fi savurate fara un sos sau fara ierburi aromate.


 

Taiteii chinezesti au si un aport ridicat de fibre si contin toate mineralele de care are nevoie corpul uman. De asemenea, taiteii noodles contin acizi grasi sanatosi, precum Omega-3 si Omega 6, care sprijina procesul de slabire.  Un alt lucru important de retinut despre noodles este faptul ca acestia nu contin gluten, asa ca poti fi consumati fara probleme de cei care au intoleranta la aceasta proteina.


 

Totusi, cel mai bine poti observa diferentele dintre spaghete si noodles daca le consumi in cele mai delicioase combinatii. Spre exemplu, poti alege o portie savuroasa de paste cu branza sau cu fructe de mare, dintr-un restaurant italian, dar si o portie de noodles cu legume, dintr-un restaurant chinezesc. Noodle Pack Lotus Center din Oradea livreaza o mancare chinezeasca foarte buna, asa ca poti comanda oricand o portie de noodles, chiar la tine acasa, folosind o aplicatie de catering.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.13 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0