Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pate din ficat de pui

de Alina Ilie la 2014-09-24
Pate din ficat de pui
Este o reteta geniala pentru care ai nevoie de putine ingrediente. Pateul de pui este cremos, are o textura fina si este mult mai gustos decat cel din comert.


Cauti o reteta simpla, satioasa si sanatoasa? Avem preparatul perfect pentru tine: pate din ficat de pui! Ficatul este o sursa buna de fier, vitamina A si D si este esential in alimentatia copiilor.
Pateurile din comert contin foarte multe substante nocive si foarte putin ficat. Acestea au in compozitie slanina, sorici, proteine vegetale de soia, amidon din porumb, zahar, polifosfati, guma de xantan, dextroza si lista nu se opreste aici. Exista studii care au demonstrat ca aceste substante nocive favorizeaza aparitia cancerului de colon.
Putem folosi pateul de ficat de pui si pentru prepararea unor delicioase oua umplute. Iata cum putem prepara un pate din ficat de pui extrem de gustos!
Ingrediente:
- 500 g ficat de pui;
- 80 g unt;
- 3 galbenusuri fierte;
- 1 ceapa;
- sare si piper;
- cimbru (optional).
Pate de ficat - Mod de preparare
Mai intai curatam cu atentie ficatul de pielite, il spalam bine in apa rece si il punem la fiert la foc mic, apoi adaugam ceapa tocata marunt si un praf de sare. Ceapa trebuie sa fie tocata fin pentru a nu se simti in compozitie.
Atentie: Dupa ce punem ficatul in oala, turnam apa doar cat sa-l acopere!
Fierbem ficatul pentru 25-30 de minute si luam spuma care se formeaza la suprafata apei.
Separat, intr-o craticioara, fierbem 3 oua pentru 8 minute (este important sa fie tari). Le lasam sa se raceasca, le curatam si scoatem galbenusurile pe care le vom pune intr-un bol.
In robotul de bucatarie punem ficatul (dupa ce s-a racit), galbenusurile, untul la temperatura camerei, sare si piper. Mixam cateva secunde pana obtinem o pasta omogena, fina.
Este bine sa il consumam dupa ce il tinem macar o ora la frigider (pentru a se intrepatrunde aromele).
Il servim pe felii de paine proaspata sau prajita, cu castraveciori murati.
Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrediente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre galbenusuri

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0