Din aceasta luna, asistentii sociali si psihologii vor acorda la telefon consiliere privind nevoile si ingrijirea nou-nascutului.
"Fiecare mama stie ca bebelusul sau are nevoie de ea permanent, dar si ca sotul sau are nevoie de ea, ca trebuie sa se ocupe in continuare de treburile casnice, iar in acelasi timp i se cere sa se intoarca mai repede la birou. Asa incat trebuie sa faca fata cumva tuturor acestor nevoi, chiar daca uneori simte ca e la capatul puterilor. Telefonul Copilului 116 111 vine sa o asculte si sa-i ofere sfaturile de care are nevoie pentru a trece mai usor prin perioada de acomodare ", a declarat Catalina Florea, director executiv al Asociatiei Telefonul Copilului.
Ce informatii pot cere mamele la Telefonul Copilului
Asociatia Telefonul Copilului mai precizeaza ca orice mama din Romania poate sa contacteze linia telefonica de asistenta 116111 pentru:
- informatii privind protectia drepturilor copilului si a familiei;
- nelamuriri legate de dezvoltarea relatiei copil - parinte/parinti pe etape de varsta;
- dezvoltarea abilitatilor de viata ale copiilor de-a lungul etapelor de dezvoltare;
- educatia copiilor inca din stadiul de bebelusi;
- depresia post-partum.
Mamele pot obtine informatii in concordanta cu legislatia in vigoare referitoare la:
- obtinerea certificatului de nastere;
- concediul pre si post natal, concediul maternal, indemnizatia de crestere a copilului, concediul paternal;
- orice alte informatii din spectrul protectiei drepturilor copilului si familiei.
In 2013, peste 2.100 de mame au apelat gratuit numarul 116111, pentru consiliere juridica, psihologica sau pentru cazuri de abuz asupra copiilor.
Referitor la problemele legate de abuz, mamele au sesizat in principal violenta fizica (41,97%), abuzul emotional (26,53%) sau forme ale abuzului sexual si trafic de minori (11,81%).
In ceea ce priveste consilierea juridica, 58,49% dintre mame au sesizat situatii de incredintare a copilului, dreptul la vizita, parasirea tarii cu un minor, recunoasterea paternitatii, dreptul copilului la pensie alimentara, mentinerea legaturilor personale. Alte 41,51% au cerut informatii privind dreptul la concediul de crestere a copilului, indemnizatia de crestere a copilului pana la un an, respectiv doi ani, drepturile copilului privind alocatia de stat, inregistrarea tardiva a nasterii, obtinerea certificatului de nastere, pensia de urmas a copilului.
In ceea ce priveste consilierea psihologica, 85,52% aveau nevoie de sprijin privind dezvoltarea relatiei copil - parinte / parinti, iar 14,48%, pentru depresii, tulburari de comportament ori anxietati ale copiilor.
Sursa: Mediafax
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti
Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
