Meniurile descrise in detaliu se vand mult mai bine si ii fac pe consumatori sa creada ca au un gust bun. Cu cat mancarurile sunt descrise mai bine, cu atat iti doresti sa mananci mai mult.
Felurile de mancare scrise cu caractere aldine sau colorate ii fac pe clienti sa comande acel produs. Astfel, pentru ca preparatele sa para mai interesante sunt insotite fie de o poza, fie sunt scrise cu litere ingrosate.
O cercetare anterioara a constatat ca restaurantele care schimba numele produselor din meniu cu unele mai descriptive sunt mult mai apreciate de consumatori.
S-a observat ca vanzarile cresc cu 28% daca in meniu, in locul "fileului de peste" este scris "file de peste suculent" sau daca "pulpele de pui" sunt descrise ca fiind "pulpe de pui rumenite la cuptor". Astfel, clientii au afirmat ca mancarea este mult mai gustoasa, chiar daca reteta era identica.
Cercetarea va fi publicata in Journal of Hospitality Management.
"Cand vine vorba de ceea ce comanzi pentru cina, doua lucruri conteaza cel mai mult: ce vezi in meniu si ce gust iti imaginezi ca are", a spus profesorul Wansink.
Prin urmare, pentru a evita mancarea bogata in calorii, profesorul Wansink ne recomanda sa ii adresam ospatarului doua intrebari:
- Care sunt cele mai apreciate feluri de mancare?
- Care este cel mai potrivit fel de mancare pentru cineva care isi doreste o cina usoara?
Un alt studiu realizat in luna mai arata ca persoanele cred ca mancarea mai scumpa de la restaurant este mult mai gustoasa decat cea care are un pret mai mic.
Astfel, clientii au platit 8 dolari in loc de 4 dolari pentru un platou rece si s-au declarat incantati de mancarea pe care au servit-o fata ce cei care au cumprat preparate mai ieftine.
Nu in ultimul rand, clientii trebuie sa verifice cu atentie nota de plata pentru ca angajatii restaurantelor pot strecura mancaruri sau bauturi care nu au fost comandate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
