La randul sau, Csibi Magor, directorul organizatiei WWF Romania, a mentionat ca va urmari indeplinirea conditiilor din protocolul incheiat cu MMP si a solicitat sprijinul politic din partea ministerului de resort. 'Am reusit sa punem in discutie un termen in fata romanilor: de paduri virgine. Dincolo de aceste semnaturi, am avut un alt scop, acela de protejare a padurilor virgine. Este foarte usor sa spunem ca nu putem schimba lucrurile, dar le putem schimba. Acest protocol reprezinta o sansa importanta, dar avem nevoie in continuare de sprijinul politic din partea Ministerului Mediului. Ne vom asigura ca toate punctele incluse in acest protocol vor fi duse la bun sfarsit. Aceste paduri, care sunt incluse in amenajamente, trebuie protejate cat mai urgent', a subliniat Magor.
In octombrie 2011, organizatia ecologista WWF Romania a inaintat o scrisoare ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, prin care solicita luarea unor masuri urgente pentru protejarea eficienta a ultimelor paduri virgine din Romania, printre ultimele din Europa. In acest sens, a fost creata petitia WWF, gazduita de site-ul campaniei, pe care au semnat-o mai mult de 100.000 de romani.
Ulterior acestei initiative, Laszlo Borbely a vizitat, la jumatatea lunii noiembrie, Padurile Sincii din judetul Brasov, una dintre zonele in care se mai gasesc zone de natura virgine.
Potrivit WWF Romania, la ora actuala, peste 80% dintre padurile virgine din Romania nu au nicio forma de protectie si sunt in pericol de a fi distruse in mod legal.
Scopul campaniei 'Salvati padurile virgine!', lansata alaturi de ambasadorii si sustinatorii organizatiei WWF Romania, este de a pune sub protectie cele 250.000 de hectare de paduri virgine din tara noastra, printre ultimele din Europa.
Pe de alta parte, organizatia ecologista considera ca 65% dintre padurile virgine ramase in Europa (exceptand Rusia) sunt bunuri cu valoare de patrimoniu.
In plus, din cauza gospodaririi irationale din ultimele decenii, padurile virgine au disparut in tarile dezvoltate, iar in ecoregiunea Dunare-Carpati acestea constituie mai putin de 0,3% din suprafata totala. Eco-regiunea carpatica inca mai gazduieste 322.000 hectare de astfel de paduri, dintre care marea majoritatea sunt in Romania.
WWF a inaintat o petitie catre MMP prin care solicita sa ia masurile necesare pentru protejarea acestor paduri in cel mai scurt timp.
Conform datelor oficiale, la finele lunii aprilie a.c., Romania, o tara relativ saraca in paduri, avea un procentaj de impadurire de aproximativ 27%, dupa ce in urma cu doua secole detinea in jur de 60%.
In acelasi timp, comparativ, procentul de impadurire din Slovenia este de 63%, in Austria - 47%, Bosnia - 43%, Slovacia - 41%, in timp ce media Uniunii Europene este de 42%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!