Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti sau nu introvertita?

Esti sau nu introvertita?
Poate fi dificil sa admiti ca esti introvertita. Cand te gandesti la oamenii introvertiti, presupui gresit ca ei sunt cei de care nu ne place. Numai ca si introvertitii pot fi calzi si interesati de ceilalti. Dar stigmatul inca persista, asa ca, inevitabil, poti avea tendinta de a nega faptul ca si tu esti unul dintre ei.


Citeste mai jos cateva dintre semnele pe care le descriem, pentru a incerca sa te cunosti mai bine. Vezi cate dintre ele ti se potrivesc si constientizeaza ca esti mai putin extrovertita decat stiai. Ceea ce nu inseamna nimic rau.
1. Iti place sa stai singura. Cand ai sansa sa te rupi de tot, ai vrea mai bine sa citesti sau sa asculti muzica. Linistea este vitala pentru tine, desi ai si parte de multe momente de interactiune sociala.
2. Gandesti cel mai limpede cand esti singura. Nu te opui sedintelor sau intalnirilor de grup, dar, daca se vrea o solutie creativa de la tine, trebuie sa muncesti independent. Sansa de a reflecta in liniste la o problema iti permite sa iti folosesti la maximum abilitatea de a te implica intr-un mod original de gandire si de a produce rezultate de care esti mandra.
3. Esti lider bun cand altii stiu ce au de facut. Desi se spune ca introvertitii nu pot face lucrurile sa mearga, daca circumstantele sunt corecte si membrii grupului stiu ce au de facut, introvertitul scoate ce e mai bun din ei. Numai cand este nevoie de o strafulgerare de geniu te impiedici. Atunci ai nevoie de un partener yin la stilul tau yang.
4. Esti ultima care ridica mana atunci cand se cere ceva de la un grup. Dupa cum iti amintesti din anii de scoala, exista cativa elevi care ridica imediat mana cand profesorul intreaba ceva sau are nevoie de un voluntar. Extrovertitii tind sa fie gata si dornici sa iasa in evidenta in mediu academic sau social. Probabil ca esti mai mult introvertita daca iti place sa stai in spate si sa-i lasi pe altii sa iasa in evidenta. Nu ca ai sti mai putine, dar nu simti nevoia sa fii in centrul atentiei.
5. Iti pui adesea castile cand esti in spatii publice. Fie ca esti in statia de metrou sau pe o strada aglomerata, daca esti introvertita, nu vrei sa intri in conatct cu altii. Te ascunzi cu ajutorul castilor (desi nimeni nu stie daca exista si muzica sau nu in spatele lor).
6. Preferi sa eviti contactul cu persoanele care par nervoase sau suparate. Cel mai probabil incerci sa eviti persoanele care sunt in toane proaste. Studiile spun ca introvertitii nu reusesc sa urmareasca indiciile limbajului trupului. In mod normal, daca vezi chipul unei persoane pe ecranul calculatorului si privirea acesteia uitandu-se intr-o anumita directie, urmaresti directia respectiva si raspunzi mai rapid la o tinta vizuala pe acea parte a aecranului decat daca tinta si privirea persoanei ar fi divergente. Introvertitii fac exact ce fac si extrovertitii, dar, daca fata persoanei este nervoasa, se opresc. Adica nu vor sa se uite la cineva suparat. Si asta pentru ca sunt mai sensibili la evaluari potential negative.
7. Nu initiezi conversatii cu vanzatorii ambulanti. Iti este imposibil sa initiezi o conversatie la coada la casa la supermarket. Daca te grabesti sau esti stresata, nu le spui tuturor din jur, ci tii totul pentru tine. In orice caz, oamenii nu-si dau seama ce simti sau ce gandesti intr-un anume moment, daca nu le esti suficient de apropiata sa te deschizi in fata lor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre introvertit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre extrovertit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lider

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sentimente

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0