Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noile reguli ale mancatului sanatos

Noile reguli ale mancatului sanatos
Plictisitoarele si invechitele reguli care ne vorbeau despre viata sanatoasa sunt acum, in parte, bune de aruncat la gunoi, caci noile cercetari au descoperit modul intim in care nutrientii lucreaza in interiorul corpului nostru. Rezultatul? Mutari tectonice in farfuria noastra, mai multa flexibilitate si mai multa distractie. Iata ce trebuie sa stii, femeie a timpurilor moderne:


Grasimile trans au iesit din scena, dar cele bune si-au facut un debut grandios
Nu de mult, „fara grasimi” era garantia sanatatii, dar stim acum ca asta este complet eronat. Anumite lipide, cum ar fi grasimile trans nu ne fac niciun bine, dar nu este o idee prea buna sa aruncam tot grupul. Numeroase studii au aratat ca acizii grasi omega 3 din carnea de peste si suplimentele cu ulei de peste sunt bune pentru inima si creier si scad riscul de cancer la san in randul femeilor la menopauza. Omega 3 se mai gaseste si in alte alimente, cum ar fi nucile sau seminte de tot felul.
Un galbenus pe zi il poate tine pe doctor departe
Uita de omleta din albusuri si substitutele de ou: cea mai sanatoasa paret a oului este totusi galbenusul. Din ce in ce mai multe cercetari indica faptul ca nutrientul cholina, similar vitaminei B, lipseste din organismul multor adulti si este mai important decat se credea.
Galbenusurile sunt una dintre cele mai bogate surse de cholina alaturi de unt (surpriza!), alune, boabe de soia si ovaz. Cholina este o parte esentiala a membranei majoritatii celulelor, in special a celor din creier.
Celebreaza etnicitatea
Majoritatea mancarurilor „etnice” fac mult mai multe decat doar sa-ti gadile cerul gurii cu noutate. Kefirul (bautura turceasca), tamari (sos de soia japonez), kimchi (un fel de mancare corean) sau miso (condiment japonez) ajuta la cresterea bacteriilor sanatoase in intestine.
Cunoscute sub numele de probiotice, aceste bacterii ajuta la absorbtia de proteine si minerale si lupta contra constipatiei, colitei si a arsurilor gastrice.
Foame sau sete? Aceasta este intrebarea
Multi oameni confund setea cu foamea, mancand cand, de fapt, le este sete. Bea un pahar de apa si asteapta 10-20 de minute. Daca inca iti este foame, mananca.
Priviti maritul cartof
Dat la cos pentru ca are un continut bogat in carbohidrati, cartoful este acum apreciat pentru nenumaratele beneficii pe care le aduce sanatatii. Are mult potasiu ce poate scadea tensiunea arteriala, fortand rinichii sa elimine excesul de sodiu din organism. Alte alimente bogate in potasiu sunt fasolea, bananele, sucul de portocale si iaurtul simplu.
Scortisoara face mai multe decat simpal condimentare a brioselor
Acest condiment dulce folosit adesea numai la prajituri sau in cerealele de dimineata are o lunga istorie in spate. Il foloseau pana si egiptenii la imbalsamare. Dar poate face mai multe decat simpla incununare a gustului. Un studiu din 2003 a demonstrat ca o portie zilnica de scortisoara scade glicemia, colesterolul si nivelul trigliceridelor, dupa numai 40 de zile.
Sa slabesti inseamna sa-ti schimbi viata, nu numai sa tii dieta
Majoritatea persoanelor supraponderale ar fi facut mai bine sa nu mai tine nicio dieta. Un studiu din 2007 publicat in revista American Psychologist a aratat ca, dupa o perioada de 2-5 ani, majoritatea celor care au tinut regim si au slabit intre 5-10% din greutatea corporala, in cadrul a 31 de studii pe termen lung, au pus totul la loc cu bonus inca. Daca restrictionezi acecsul la mancare, iti creezi o obsesie nesanatoasa pentru ea. Mancatul trebuie sa fie o alegere de vita, nu o dieta.
Ridica un pahar pentru o talie mai subtire
Daca bei moderat, un pahar doua de vin pe zi, sa zicem, vei avea o talie mai subtire si mai putina grasime pe burta. Asta poate pentru ca alcoolul accelereza temporar metabolismul. Nu bea insa mai mult, caci ti se va face foame.
 
sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre regim

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre omega 3

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0