Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Alimente care din 2019 nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie

de Camelia Diaconu la 2018-12-13
5 Alimente care din 2019 nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie
La sfarsitul anului, multi dintre noi ne facem rezolutii pentru anul urmator, iar daca printre dorintele tale se afla si o alimentatie sanatoasa de anul urmator, atunci aceste alimente nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie!


O alimentatie sanatoasa impreuna cu un stil de viata echilibrat te ajuta sa scapi de orice problema medicala. Pentru anul viitor, noi iti propunem sa acorzi mai multa atentie alimentatiei si sa introduci in dieta ta si urmatoarele alimente.
Propune-ti sa mananci sanatos de anul urmator, iar noi iti venim in ajutor cu cateva alimente sanatoase si gustoase.
 
Fructe si legume. Consumul zilnic de fructe si legume nu este o noutate pentru nimeni, insa nu intotdeauna aceasta recomandare este si respectata. Fructele si legumele proaspete au o multime de beneficii pentru sanatatea organismului, te pot tine departe de o multime de boli de inima, de obezitate sau diabet. Incearca sa iti diversifici meniul si sa iti faci salate bogate in fructe si legume, sa variezi compozitia pentru a nu te plictisi. Bea dimineata smoothie din fructe, mananca la pranz salate proaspete si seara incearca sa alegi cateva fructe care iti ajuta digestia.
 
Iaurt. In special iaurtul grecesc, care este o sursa reala de proteine si nutrienti esentiali. Iaurtul grecesc iti asigura cantitatea de calciu si potasiu de care corpul tau are nevoie, mai mult te ajuta sa iti imbunatatesti digestia si sa combati constipatia. Iti recomandam iaurtul grecesc deoarece acesta contine de doua ori mai multe proteine decat un iaurt normal si te ajuta sa mentii tensiunea arteriala a oaselor.
 
Nuci. Un consum zilnic de nuci, fie ca vorbim despre migdale, fistic sau caju te poate ajuta sa stai departe de bolile cardiovasculare. Sunt o solutie excelenta de a-i oferi organismului tau cantitatea de fibre de care are nevoie, ba mai mult, te ajuta sa scazi nivelul colesterolului rau din sange si sa previi aparitia diabetului zaharat. Consumul regulat de nuci te ajuta si sa previ atacurile vasculare cerebrale, sa iti protejezi oasele si dintii si sa iti ameliorezi bolile de stomac.
 
Cereale integrale. Un consum de doar 48 de grame de cereale integrale in fiecare zi te ajuta sa reduci riscul aparitie bolilor cardiovasculare si sa stai departe de cancer. Cerealele integrale sunt bogate in fibre, amelioreaza digestia si mentin sanatatea sistemului nervos. Contin, de asemenea, si magneziu, seleniu si fier, toate acestea ajutand la oxigenarea sangelui.
 
Ulei de masline extravirgin. Este una dintre cele mai bogate surse de grasimi monosaturate si reprezinta un aliment de baza pentru dieta menditeraneana. Uleiul de masline extravirgin previne aparitia bolilor cardiovasculare, stimuleaza secretia bilei si a hormonilor pancreatici si previne aparitia ulcerului gastroduodenal si a gastritei.

Sursa foto: pixabay.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.65 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Cunoscuta initial ca o arta martiala originara din China, Tai Chi este o practica extrem de ...
    Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
    Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016