Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai mancat prea mult in week-end? Nu te speria

Ai mancat prea mult in week-end? Nu te speria
Dupa ce ai avut un weekend cu mese pline de mancare si bautura, probabil ca nu vei vrea sa ai o intalnire cu cantarul luni dimineata. Un nou studiu al Universitatii Cornell arata ca s-ar putea sa treci printr-un ciclu normal al cresterii si scaderii in greutate care are loc in timpul saptamanii si evenimentul poate juca un rol in scaderea in greutate pe termen lung, relateaza Huffington Post.


Cu alte cuvinte, nu trebuie sa te ingrijorezi. Pentru ca scadererea in greutate are loc in weekend-uri, este mai putin important ce faci atunci. 
Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa analizarea a doua seturi diferite de date inaintate de americanii si finlandezii care si-au inregistrat greutatea in fiecare zi inainte de micul dejun. Studiul a inclus 80 de persoane, majoritatea dintre acestea consemnandu-si greutatea vreme de aproape un an.
Subiectii au fost apoi impartiti in trei categorii: cei care au slabit (peste 3% din greutatea corporala), cei care s-au ingrasat (care au pus pe ei peste 1% din greutatea corporala) si cei care s-ai mentinut greutatea. Majoritatea au inregistrat cea mai mare greutate duminica si luni, imediat dupa weekend.
Cei care au reusit sa slabeasca pe termen lung au urmat un tipar de compensare si, imediat ce s-a terminat weekend-ul, au ajuns la cea mai scazuta greutate vinerea. Tocmai la timp pentru a se bucura de ceva mai multa mancare in timpul weekend-ului.
Sfarsitul de saptamana este o perioada destul de impredictibila. Mesele sunt puse la ore neobisnite, au un continut mult mai variat, apar sarbatori felurite. Slabirea este posibila atunci cand oamenii recunosc fluctuatiile si se adapteaza acestora. Cei care se ingrasa, de exemplu, s-au ingrasat si in weekend, dar nu au facut nimic in timpul saptamanii sa recupereze.
Cei care slabesc sunt mai constienti de modul in care comportamentul le influenteaza greutatea, ceea ce le permite sa compenseze in timpul saptamanii. Dar, in general, cei care slabesc pe termen lung isi pot mentine succesul pentru ca si-au permis cateva ‘libertati’ si au ceva la ce sa aspire.
Fluctuatiile in greutate sunt asociate tiparelor comportamentale. Daca americanii si finlandezii ar avea o saptamana de lucru de sase zile, in loc de una de cinci, slabirea si ingrasarea s-ar adapta zilei de weekend.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrasare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0