Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente ce trebuie consumate in timpul sarcinii

de Raluca Garbea la 2018-05-28
Alimente ce trebuie consumate in timpul sarcinii
Un stil de viata sanatos si o alimentatie corecta sunt extrem de importante in timpul sarcinii. Impreuna cu analizele si programarile in mod periodic la medic, o femeie insarcinata trebuie sa aiba mare grija de nevoile sale nutritionale. In timpul sarcinii, sunt alimente care trebuie evitate, in timp ce altele sunt necesare pentru a beneficia de o alimentatie sanatoasa si echilibrata.


Potrivit unui studiu, femeile care au un regim alimentar sarac au mai multe sanse sa nasca prematur decat cele care au o alimentatie corecta. Prin urmare, o femeie insarcinata trebuie sa se asigure ca mananca corespunzator si ca obtine un echilibru bun al substantelor nutritive.
 

Cele mai bune alimente in timpul sarcinii


Iata o lista cu alimente sanatoase ce pot fi consumate in timpul sarcinii:

- Lapte si produse lactate

Laptele si, implicit, produsele lactate acopera necesitatile organismului de vitamina B12, calciu, fosfor si proteine. Aceste substante nutritive sunt esentiale pentru dezvoltarea dintilor, oaselor, muschilor si inimii copilului. Calciul este vital pentru dezvoltarea oaselor bebelusului si, de aceea, devine si mai important in ultimele saptamani de sarcina.

Doza de calciu recomandata zilnic este de 1 gram sau 1,3 grame/zi. Alimente, precum lapte, iaurt si branza, ofera cantitati bune de substante nutritive.

Femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de produse lactate nepasteurizate si branza cu mucegai deoarece acestea pot contine listerie. Este important de stiut ca listeria este o bacterie care se regaseste atat in natura, cat si in anumite alimente, si poate duce la diferite afectiuni.

- Fructe si legume

Fructele si legumele, care sunt bogate in fibre, vitamine si minerale, imbunatatesc digestia si ajuta la prevenirea constipatiei. Principalii nutrienti in acest grup alimentar sunt acidul folic, potasiul, betacarotenul si vitamina C. Femeile insarcinate trebuie sa aleaga cel putin cinci portii de fructe si legume diferite.

>> Inainte de consum, fructele si legumele trebuie spalate corespunzator!

- Oua

Ouale reprezinta o sursa importanta de proteine si nu trebuie sa lipseasca din regimul alimentar al femeilor insarcinate.

- Nuci si alune

Nucile si alunele ofera o serie de nutrienti, inclusiv vitamina E si minerale importante precum magneziu, seleniu, zinc, potasiu si calciu. In plus, nucile contin acizii grasi Omega-3 de care organismul are mare nevoie.

>> Pentru a beneficia de o alimentatie corecta in timpul sarcinii, nu ezita sa consulti medicul specialist pentru a stabili ce alimente trebuie consumate obligatoriu in timpul sarcinii si care trebuie evitate!




Sursa foto: pexels.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarcina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0