Potrivit unui studiu, femeile care au un regim alimentar sarac au mai multe sanse sa nasca prematur decat cele care au o alimentatie corecta. Prin urmare, o femeie insarcinata trebuie sa se asigure ca mananca corespunzator si ca obtine un echilibru bun al substantelor nutritive.
Cele mai bune alimente in timpul sarcinii
Iata o lista cu alimente sanatoase ce pot fi consumate in timpul sarcinii:
- Lapte si produse lactate
Laptele si, implicit, produsele lactate acopera necesitatile organismului de vitamina B12, calciu, fosfor si proteine. Aceste substante nutritive sunt esentiale pentru dezvoltarea dintilor, oaselor, muschilor si inimii copilului. Calciul este vital pentru dezvoltarea oaselor bebelusului si, de aceea, devine si mai important in ultimele saptamani de sarcina.
Doza de calciu recomandata zilnic este de 1 gram sau 1,3 grame/zi. Alimente, precum lapte, iaurt si branza, ofera cantitati bune de substante nutritive.
Femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de produse lactate nepasteurizate si branza cu mucegai deoarece acestea pot contine listerie. Este important de stiut ca listeria este o bacterie care se regaseste atat in natura, cat si in anumite alimente, si poate duce la diferite afectiuni.
- Fructe si legume
Fructele si legumele, care sunt bogate in fibre, vitamine si minerale, imbunatatesc digestia si ajuta la prevenirea constipatiei. Principalii nutrienti in acest grup alimentar sunt acidul folic, potasiul, betacarotenul si vitamina C. Femeile insarcinate trebuie sa aleaga cel putin cinci portii de fructe si legume diferite.
>> Inainte de consum, fructele si legumele trebuie spalate corespunzator!
- Oua
Ouale reprezinta o sursa importanta de proteine si nu trebuie sa lipseasca din regimul alimentar al femeilor insarcinate.
- Nuci si alune
Nucile si alunele ofera o serie de nutrienti, inclusiv vitamina E si minerale importante precum magneziu, seleniu, zinc, potasiu si calciu. In plus, nucile contin acizii grasi Omega-3 de care organismul are mare nevoie.
>> Pentru a beneficia de o alimentatie corecta in timpul sarcinii, nu ezita sa consulti medicul specialist pentru a stabili ce alimente trebuie consumate obligatoriu in timpul sarcinii si care trebuie evitate!
Sursa foto: pexels.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!