Painea integrala contine tarate, celuloza, vitamine, saruri minerale ai are un aport caloric redus, fapt ce ajuta la pastrarea siluetei. Medicii nutritionisti spun ca painea alba contine de trei ori mai putine vitamine si oligoelemente, iar magneziu, calciu ai fosfor - de cinci ori mai putin - decat painea integrala.
Procesul tehnologic de macinare a graului scade calitatea nutritiva a painii. Astfel, in faina alba mai raman mici cantitati de vitamina B1, acid pantoenic, acid folic, fier, cupru, zinc ai magneziu. Legea permite folosirea unei serii antregi de aditivi alimentari, chiar daca ei nu sunt benefici pentru sanatate. Astfel, oxidantii sunt folositi in prelucrarea painii pentru modificarea elasticitatii glutenului, sustine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, dand ca exemplu bromatul de potasiu - E 924 - care duce la aparitia senzatiei de greata, varsaturi, diaree sau aparitia diverselor dureri, odata ce este ingerat.
Sursa: Gandul
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
