Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ne recomanda medicii pentru a preveni efectele imbatranirii

de Alina Ilie la 2015-07-10
Ce ne recomanda medicii pentru a preveni efectele imbatranirii
Potrivit specialistilor in nutritie, cheia stoparii procesului de imbatranire o reprezinta mentinerea nivelului optim de insulina si leptina.


In zilele de vara este bine sa consumam cat mai multe fructe (afine, mure, zmeura, cirese, visine, piersici, mere, etc) si legume proaspete (rosii, castraveti, ardei gras, sfecla rosie, telina, praz, etc).

De asemenea, alimentele bogate in acizi grasi omega 3 (peste, ulei de masline, de cocos, avocado, nuci si alte oleaginoase) sunt esentiale pentru o piele sanatoasa si frumoasa. In plus, se stie ca reduc riscul de boli cardiovasculare si Alzheimer.

Dieta sanatoasa este esentiala pentru combaterea cearcanelor, a ridurilor si a acneei.

Iata 10 obiceiuri alimentare ale celor mai longevivi oameni de pe planeta>>

"Chiar daca urmam cea mai echilibrata dieta din lume, nevoia organismului de miscare ramane o prioritate. De la simplul mers pe jos, urcatul scarilor, inotul si pana la programe de antrenament de mare intensitate — toate activitatile fizice au impact pozitiv asupra starii de sanatate. Trebuie evitat statul pe scaun mai mult de o ora, asezatul pe perioade indelungate este considerat a fi la fel de periculos ca fumatul: generator de cancer pulmonar si de colon", a spus Lygia Alexandrescu.

Consumul de alimente bogate in zahar accelereaza imbatranirea pielii. Odata ajuns in organism, zaharul declanseaza un proces natural numit glicare (moleculele de zahar din sange se lipesc de proteine pentru a forma molecule noi). In cele din urma, poate deteriora colagenul, proteina care pastreaza pielea tanara si ferma.

De asemenea, exercitiile fizice ajuta la prevenirea imbolnavirilor.

"Starea noastra emotionala joaca un rol esential in orice afectiune a organismului, de la boli de inima, la artrita si cancer. Un bun management al stresului este un factor esential ce influenteaza longevitatea, in mare parte pentru ca stresul are un impact direct asupra proceselor inflamatorii, care la randul lor sunt cauza bolilor cronice cauzatoare de moarte prematura. Meditatia, rugaciunea, tehnicile de respiratie, suportul social si exercitiul fizic sunt metode la indemana de mentinere a echilibrului emotional", a precizat nutritionistul.

Sursa: Agerpres
Foto: enhancerfitness.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.45 din 5 - 19 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imbatranire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0