Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce risti daca sari peste micul dejun

de Alina Ilie la 2015-01-28
Ce risti daca sari peste micul dejun
De ce este micul dejun atat de important pentru sanatate? Ce alimente trebuie sa mancam la micul dejun?


Multi dintre noi sar peste micul dejun pentru ca ne grabim sa ajungem la serviciu sau pentru ca preferam sa dormim mai mult. Astfel, avem tendinta de a manca mai mult la pranz, iar acest obicei poate duce la ingrasare.

Ce mancam la micul dejun? Dimineata este indicat sa consumam fructe, cereale integrale, seminte si nuci, produse lactate.

Nutritionistii spun ca persoanele care iau micul dejun in fiecare dimineata prezinta un risc mai mic de maladii cardiace in comparatie cu cele care aleg sa sara peste prima masa a zilei.

Un studiu realizat in Marea Britanie pe un esantion de 2.000 de adulti arata ca persoanele care renunta la micul dejun de 3 ori pe saptamâna risca sa consume 252 de calorii suplimentare pe parcursul zilelor respective.

45% dintre persoanele care sar peste micul dejun recunosc ca li se face foame la jumatatea diminetii, 30% dintre ele se plâng ca sunt obosite si ca le lipseste energia, iar 14% dintre respondenti spun ca lipsa micului dejun ii face sa se simta morocanosi.

Autorii studiului afirma ca renuntarea la prima masa a zilei mareste nevoia organismului de a consuma alimente nesanatoase si poate duce la o crestere cu 13 kilograme a greutatii corporale intr-un singur an, daca acele calorii suplimentare nu sunt arse prin intermediul unor exercitii fizice.

Un astfel de comportament alimentar duce la un consum suplimentar de 252 de calorii in fiecare zi - 91.980 de calorii in fiecare an.

In plus, studiul a evidentiat faptul ca micul dejun influenteaza alegerile culinare pentru restul zilei. Vei fi tentata sa mananci mai mult la celelalte mese, pentru a compensa lipsa hranei de dimineata. Coordonatoarea studiului spune ca lipsa micului dejun determina o scadere a glicemiei, incurajand consumul de alimente nesanatoase pe parcursul zilei.

Sursa: Mediafax
Foto: www.booneheart.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente nesanatoase

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0