Ingrediente:
- o conopida;
- 60 g unt;
- 50 g de faina;
- 400 ml lapte fierbinte;
- un varf de lingurita de nucsoara rasa;
- 100 g parmezan ras;
- 50 g pesmet;
- sare si piper.
Conopida gratinata - mod de preparare
Se desface conopida in buchetele si se spala bine cu apa rece. Buchetelele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 5 minute, pana se inmoaie. Lasam conopida sa se scurga de apa.
Se topesc 30 g de unt intr-o cratita, la foc mic, se adauga faina, amestecand continuu cu o spatula de lemn timp de 2 minute. Stingeti cu lapte fierbinte si amestecati din nou pana se ingroasa compozitia (aproximativ 1 minut). Presarati piper, nucsoara, sare, parmezan.
Se toarna intr-un vas termorezistent jumatate din sosul pregatit. Apoi se pune conopida si se adauga uniform restul de sos. Untul ramas (30 g) si pesmetul se adauga deasupra.
O lasam la cuptor pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste.
Sursa: foodnetwork.com
Foto: www.purechef.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
