Conopida gratinata
de
Elena Alina Constantinescu la 2015-09-01

Conopida face parte din grupa legumelor crucifere, fiind foarte bogata in antioxidanţi, vitamina C si fitonutrienti. Datorita continutului ridicat de fibre, protejeaza sistemul digestiv.
supa, in salata, alaturi de alte legume sau fiarta, cu sos de usturoi. Contine fibre care ajuta tranzitul intesinal si este saraca in calorii. Conopida gratinata este foarte buna atat calda, cat si rece.
Ingrediente:
- o conopida;
- 60 g unt;
- 50 g de faina;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
- 400 ml lapte fierbinte;
- un varf de lingurita de nucsoara rasa;
- 100 g parmezan ras;
- 50 g pesmet;
- sare si piper.
Conopida gratinata - mod de preparare
Se desface conopida in buchetele si se spala bine cu apa rece. Buchetelele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 5 minute, pana se inmoaie. Lasam conopida sa se scurga de apa.
Se topesc 30 g de unt intr-o cratita, la foc mic, se adauga faina, amestecand continuu cu o spatula de lemn timp de 2 minute. Stingeti cu lapte fierbinte si amestecati din nou pana se ingroasa compozitia (aproximativ 1 minut). Presarati piper, nucsoara, sare, parmezan.
Se toarna intr-un vas termorezistent jumatate din sosul pregatit. Apoi se pune conopida si se adauga uniform restul de sos. Untul ramas (30 g) si pesmetul se adauga deasupra.
O lasam la cuptor pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste.
Sursa: foodnetwork.com
Foto: www.purechef.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Rating:
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Conopida este un aliment consumat des in curele de slabire. Poate fi consumata in Ingrediente:
- o conopida;
- 60 g unt;
- 50 g de faina;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Gramatica - Fise de lucru rezolvate pentru clasa a VIII-a
Ghid complet de pregatire pentru un punctaj maxim la limba romana – gramatica – din cadrul Evaluarii Nationale clasa a VIII-a Culegerea de fise si teste pe care ti-o propunem acum urmareste familiarizarea elevilor cu formatul cerintelor de examen recapitularea materiei din programa de examen in timp util ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
- 400 ml lapte fierbinte;
- un varf de lingurita de nucsoara rasa;
- 100 g parmezan ras;
- 50 g pesmet;
- sare si piper.
Conopida gratinata - mod de preparare
Se desface conopida in buchetele si se spala bine cu apa rece. Buchetelele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 5 minute, pana se inmoaie. Lasam conopida sa se scurga de apa.
Se topesc 30 g de unt intr-o cratita, la foc mic, se adauga faina, amestecand continuu cu o spatula de lemn timp de 2 minute. Stingeti cu lapte fierbinte si amestecati din nou pana se ingroasa compozitia (aproximativ 1 minut). Presarati piper, nucsoara, sare, parmezan.
Se toarna intr-un vas termorezistent jumatate din sosul pregatit. Apoi se pune conopida si se adauga uniform restul de sos. Untul ramas (30 g) si pesmetul se adauga deasupra.
O lasam la cuptor pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste.
Sursa: foodnetwork.com
Foto: www.purechef.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.56
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole