Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conopida gratinata

Conopida gratinata
Conopida face parte din grupa legumelor crucifere, fiind foarte bogata in antioxidanţi, vitamina C si fitonutrienti. Datorita continutului ridicat de fibre, protejeaza sistemul digestiv.


Conopida este un aliment consumat des in curele de slabire. Poate fi consumata in supa, in salata, alaturi de alte legume sau fiarta, cu sos de usturoi. Contine fibre care ajuta tranzitul intesinal si este saraca in calorii. Conopida gratinata este foarte buna atat calda, cat si rece.

Ingrediente:

- o conopida;
- 60 g unt;
- 50 g de faina;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI - EDITIE REVIZUITA


EDITIE REVIZUITA 2021 - Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizarea in invatamantul prescolar  Lucrarea ofera solutii practice si punctuale cu ajutorul carora poti obtine punctaj maxim la examenul de tiltularizare   Axata pe experienta examenelor de titularizare precedente procente de promovabilitate ...

Oferta Speciala
valabila 48h

- 400 ml lapte fierbinte;
- un varf de lingurita de nucsoara rasa;
- 100 g parmezan ras;
- 50 g pesmet;
- sare si piper.

Conopida gratinata - mod de preparare

Se desface conopida in buchetele si se spala bine cu apa rece. Buchetelele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 5 minute, pana se inmoaie. Lasam conopida sa se scurga de apa.

Se topesc 30 g de unt intr-o cratita, la foc mic, se adauga faina, amestecand continuu cu o spatula de lemn timp de 2 minute. Stingeti cu lapte fierbinte si  amestecati din nou pana se ingroasa compozitia (aproximativ 1 minut). Presarati piper, nucsoara, sare, parmezan.

Se toarna intr-un vas termorezistent jumatate din sosul pregatit. Apoi se pune conopida si se adauga uniform restul de sos. Untul ramas (30 g) si pesmetul se adauga deasupra.

O lasam la cuptor pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste.

Sursa: foodnetwork.com
Foto: www.purechef.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.56 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre leguma

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parmezan

Spune-ne opinia ta despre "Conopida gratinata"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


10 - 8 =

Cele mai citite articole

In incercarea de a-si diversifica portofoliul, Facebook se adreseaza acum celor care isi cauta ...
Daca iarna pielea sufera din cauza aerului rece si a lipsei de umiditate, vara se deshidrateaza ...
Luna martie aduce in centrul atentiei una dintre cele mai importante fiinte din viata noastra: ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
ce site stupid .... am citit pe acest site mai devreme un articol in care se recomanda apa cu ...
ce site stupid .... am citit pe acest site mai devreme un articol in care se recomanda apa cu ...
special - sa decorezi bradul in alb??? wow ..... not impressed
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0