Pigmentul rosu din sfecla inhiba dezvoltarea celulelor canceroase in organism si dezvoltarea tumorilor.
Fibrele continute de sfecla rosie au capacitatea de a scadea colesterolul si de a asigura buna functionare a ficatului. Persoanele anemice ar trebui sa includa in alimentatie aceasta leguma deoarece contine magneziu si fier si stimuleaza metabolismul prin continutul ridicat de iod.
Ingrediente pentru ciorba de sfecla rosie:
- 3 sfecle rosii;
- 2 morcovi;
- 1 telina;
- 1 ceapa;
- 1 ardei gras;
- 2 cartofi;
- sare;
- ulei de masline;
- zeama de lamaie;
- patrunjel.
Ciorba de sfecla rosie - modalitate de preparare
1. Morcovii, cartofii si telina se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa, sfecla si ardeiul gras se taie marunt.
2. Toate legumele (mai putin sfecla rosie) se pun la calit in ulei de masline pana se inmoaie putin, apoi se adauga apa si sfecla taiata cubulete.
3. Dupa ce se fierb legumele, se potriveste supa de sare si se adauga zeama de lamaie (sau bors) si se mai lasa sa fiarba cateva minute.
Pofta buna!
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
