Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentatia corecta a gravidei

Alimentatia corecta a gravidei
Alimentatia corecta a gravidei este direct legata de buna desfasurare a sarcinii si de dezvoltarea fatului. Lipsa unor vitamine sau excesele alimentare din dieta zilnica pot avea efecta grave asupra dezvoltarii intrauterine a copilului sau a sanatatii sale, dupa nastere. Alimentatia corecta a gravidei trebuie sa includa...


Proteine
Proteinele fac parte din structura celulelor, ajuta la construirea lor, astfel ca sunt importante si pentru dezvoltarea bebelusului in perioada intrauterina. Nevoia de proteine creste in cele noua luni de sarcina, mai ales in ultimul trimestru.

Proteinele pot fi de provenienta vegetala sau animala. Proteinele vegetale vin din cereale (orez, paine, gris) si legume uscate (mazare, fasole, linte). Proteinele animale vin din carne (vita, pasare, peste), care ne aduce si fier, produse lactate (lapte, iaurt, branzeturi) si oua, care sunt surse de calciu.

Lipide
Lipidele au un rol important in dezvoltarea organelor bebeluluilui, mai ales acizii grasi care iau parte la formarea creierului. Lipide sunt sursele de omega 3 (ulei de soia, peste gras, macrou, ton somon) si omega 6 (arahidele, ulei de masline, ulei de floarea soarelui).

Glucide
Glucidele pot fi considerate primul combustibil pentru bebelus in perioada intrauterina si se gasesc in ciocolata, paine, cartofi, paste fainoase.

Minerale
Dintre minerale, calciul este foarte important pentru oasele si mugurii dentari ai fatului; se gaseste in produse lactate precum branza, iaurt, lapte.

Vitamine
Toate vitaminele sunt necesare, insa dintre ele, acidul folic asigura dezvoltarea celulara si contribuie la sinteza noilor tesuturi ale fatului; acidul folic este prezent in fructe (portocale, banane, kiwi, pepene) si legume verzi (spanac, fasole pastai, varza, salata).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre minerale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lipide

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0