Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum alegem pilota potrivita pentru un somn odihnitor?

de SuntFericita.ro la 2017-12-13
Cum alegem pilota potrivita pentru un somn odihnitor?
Somul este o parte importanta a vietii noastre si a dezvoltarii noastre. In teorie, cam o treime din viata o petrecem dormind, fapt care ar trebui sa ne impulsioneze sa cautam un confort sporit pentru aceasta parte a vietii. Sunt cateva aspecte destul de importante care contribuie la o calitate cat mai buna a somului nostru, iar “echipamentul” folosit este unul dintre aceste aspecte care are o contributie mai mult decat semnificativa la calitatea somnului.


Perne, saltele, pilote, asternuturi, toate au rolul lor. De exemplu, pilota este cea care ne ajuta sa ne mentinem temperatura corporala la un nivel potrivit si confortabil, astfel incat frigul neprietenos sa nu ne afecteze somnul. Cum alegem insa pilota potrivita pentru noi?


Unul dintre aspectele de care trebuie tinut cont atunci cand alegem o pilota este dimensiunea. Aceasta ar trebui sa fie in stransa corelare cu dimensiunile patului, precum si cu inaltimea fiecaruia. O pilota prea mica in comparatie cu inaltimea, nu va acoperi beneficiarul in totalitate. Tot in categoria dimensini trebuie tinut cont si de dimensiunile patului. Daca avem un pat cu lungimea de 200 cm si latimea de 90 cm devine oarecum fortata alegerea unei pilote de 200x200. Cea mai mare parte a pilotei va sta mai mult pe jos, lucru devine deranjant in diferite momente ale somnului.


O alta caracteristica ce trebuie luata in seama este umplutura pilotei. Optiunile sunt si in acest caz destul de numeroase, avand posibilitatea de a alege intre pilote umplute cu puf de gasca, cele umplute cu lana, pilotele umplute cu fibra de bambus sau cele confectionate din nanofibra. Fiecare dintre aceste optiuni vine cu avantajele si dezavantajele ei. De exemplu, pilotele cu umplutura din puf de gasca, sau amestec in diferite proportii de puf si pene, sunt foarte calduroase, rezistente, ajuta la aerisirea corpului si la mentinerea unei temperaturi care fluctueaza cat mai putin pe timpul noptii. Ca dezavantaj trebuie mentionat ca trebuie aerisite periodic, nu se curata acasa, iar pretul este destul de piperat.


Pilota cu umplutura de fibra de bambus are marele avantaj, pe langa faptul ca este naturala, ca este si antialergica, ceea ce o face ideala pentru pielea delicata a copiilor. Este foarte rezistenta, iar ca dezavantaj am putea mentiona ca se curata putin mai greu. Dupa cum spuneam, fiecare tip de umplutura are avantaje si dezavantaje, asa ca alegerea devine o chestie de preferinte personale.


Ca si in cazul umpluturii, si in cazul materialului exterior sunt mai multe variante din care putem alege. Pilotele pot fi realizate din materiale sintetice sau naturale. Se evidentiaza bumbacul, care este prietenos cu corpul, ajutand la o oxigenare mai buna a acestuia.


O alta caracteristica importanta este data de cusaturile existente pe suprafata pilotelor. Aceste cusaturi nu sunt acolo doar pentru partea estetica, ci au un rol bine definit, anume acela de a stabiliza materialul de umplutura in interiorul pilotei, a nu ii permite deplasarea sau strangerea intr-un colt, astfel ajutand la oferirea unui indice termic uniform pe toata suprafata pilotei. In plus, confera rezistenta intregului ansamblu.


Densitatea materialului este o alta caracteristica importanta atunci cand alegem pilota. Daca ne dorim o pilota pentru un singur anotimp atunci vom alege o pilota cu o densitate mai mare a materialului sau cu densitatea mica, in functie de anotimp. Daca insa ne dorim o pilota care sa poata face fata pe parcursul intregului an atunci ar trebui sa ne indreptam atentia catre pilotele de tip 4 anotimpuri.


Toate aceste caracteristici fac parte dintr-o intreaga gama a necesitatilor umane, iar raspunsul pilotelor la aceste caracteristici ar trebui sa asigure confort somnului nostru. In plus, daca vom alege chibzuit vom constata ca se pot face si oarecare economii din punct de vedere financiar, iar multumirea noastra va fi cu atat mai mare. Asadar, alegeti intelept, apoi...somn usor!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre saltea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre perna

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016