Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lipsa somnului la adolescenti. Explicatia medicilor

de Alina Ilie la 2015-02-05
Lipsa somnului la adolescenti. Explicatia medicilor
Potrivit unui studiu realizat pe un esantion de 10.000 de tineri cu varste intre 16 si 19 ani, cei care petrec mult timp in fata ecranelor dorm mai putin si adorm mai greu. Lumina emisa de dispozitivele electronice afecteaza ritmul circadian (bioritmul), ceea ce are un efect negativ asupra somnului.


Lumina cu unde scurte, cunoscuta sub denumirea de "lumina albastra", care provine de la dispozitivele electronice, poate afecta ritmul circadian al corpului.

Mai mult decat atat, expunerea pe timpul noptii la lumina albastra, care este emisa la niveluri mari de telefoanele inteligente, tablete, laptopuri si alte dispozitive cu ecrane bazate pe tehnologia LED, poate duce la deteriorarea vederii, informeaza Mediafax.

Medicii spun ca expunerea la lumina albastra afecteaza somnul de noapte, influentand negativ producerea de melatonina, hormonul care regleaza somnul. Cand nivelul de melatonina si ciclul somnului sunt dereglate, creste riscul de a dezvolta o serie de maladii, de la depresie la cancer.

Studii anterioare au demonstrat ca persoanele cu niveluri de melatonina reduse si ale caror ritmuri biologice sunt dereglate de expunerea la lumina sunt mult mai predispuse la a suferi de depresie.

De asemenea, un studiu recent a aratat ca majoritatea adolescentilor dependenti de dispozitivele cu ecrane - televizoare, calculatoare, tablete, telefoane, au nevoie de peste 1 ora pentru a adormi.

Astfel, cei care petrec mai mult de 4 ore pe zi in fata calculatorului au un risc cu 49% mai mare de a adormi mai greu seara, comparativ cu cei care stau doar 1 ora in fata ecranului.

Studiul releva faptul ca tinerii au avut nevoie in medie de 8-9 ore de somn pentru a fi in forma a doua zi.

Surse: Agerpres, Mediafax
Foto: www.psychsessions.com.au

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme cu somnul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tablete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre melatonina

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0