100 g unt
1 pahar zahar pudra
1 lingura zeama de portocala
1 ou
1 lingurita rasa de bicarbonat
un praf de sare
2 1/2 pahare faina
Ingrediente pentru crema de ananas:
2/3 pahar zahar
3 linguri rase de faina
1 1/2 pahar ananas din compot, scurs bine de sirop si tocat marunt
2 linguri zeama lamaie
1/2 pahar sirop de ananas
100 g unt
Prepararea blatului: se freaca untul cu zaharul; se adauga pe rand oul batut bine, bicarbonatul si sarea dizolvate in zeama de portocale. La final se incorporeaza faina. Aluatul se framanta, iar daca e prea moale se da la rece pentru 30 de minute. Se intinde o foaie subtire si se taie rondele cu paharul sau cu alte forme. Se coc pe foaie de copt, distantate una de cealalta, timp de 10 minute.
Prepararea cremei de ananas: se amesteca zaharul cu faina, se incorporeaza ananasul, siropul de ananas si zeama de lamaie. Se fierb la foc mic, amestecand in continuu pana se ingroasa compozitia. Dupa ce se raceste crema de ananas, se incorporeaza untul frecat spuma s se lasa o ora la rece.
Prajiturile se lipesc doua cate doua cu crema de ananas.
Bucatareala placuta!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
