Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 motive sa eviti mancarea procesata

9 motive sa eviti mancarea procesata
Poate fi destul de greu sa rezisti tentatiei unei bauturi racoritoare carbogazoase direct din frigider sau a unei pungi de chipsuri, mai ales daca esti obisnuita ca aceste alimente care dau dependenta fac parte din dieta ta zilnica. Odata insa ce intelegi mai multe despre felul in care acestea iti afecteaza mintea, corpul si chiar sufletul, iti va fi mai usor sa faci alegeri alimentare mai sanatoase.


1. Alimentele procesate dau dependenta.
Organismul tau proceseaza alimentele integrale diferit de cum o face in cazul celor rafinate, porcesate si modificate genetic. Alimentele procesate tind sa suprastimuleze productia de dopamina, cunoscuta si ca neurotransmitatorul „placerii”, ceea ce te face sa tajesti constant dupa ele. Organismul ajunge sa nu mai fie capabil sa reziste tentatiei de a manca junk food in exces, ceea ce duce la obezitate si alte probleme de sanatate.
2. Alimentele procesate contin fosfati care iti distrug organele si oasele.
Multe alimente procesate contin aditivi cu fosfati care amplifica gustul, textura si durata de viata pe raft. Dar acesti aditivi pot cauza probleme de sanatate, cum ar fi imbatranirea rapida, deteriorarea rinichilor si slabiciunea oaselor, ceea ce, nu-i asa, face ca aceste alimente sa fie mult mai putin atractive.
3. Alimentele proaspete sunt, de fapt, mai ieftine decat cele procesate.
Persoanele dependente de junk food pretind ca alimentele proaspete, sanatoase sunt prea scumpe. Dar numeroase studii arata ca, daca gatesti de la zero un fel de mancare, platesti mai putin.
4. Alimentele procesate produc inflamatie cronica.
Una dintre cauzele principale care duce la boala cronica este inflamatia. Si studiile continua sa arate cum zaharurile rafinate, faina procesata, uleiuri vegetale si multe alte ingrediente periculoase din alimentele procesate sunt responsabile de aceasta epidemie a inflamatiei. Data viitoare cand mananci un pachet de biscuiti, aminteste-ti ca bolile de inima, dementa, problemele neurologice, insuficienta raspiratorie si cancerul au fost asociate inflamatiei cronice cauzate de consumul de alimente procesate.
5. Alimentele procesate distrug digestia.
Pentru ca nu mai au fibre naturale, enzime, vitamine si alti nutrienti, alimentele procesate tind sa afecteze sistemul digestiv. Consumul cronic de astfel de alimente iti da peste cap ecosistemul intern, daunand bacteriile interne si expunandu-ti sistemul digestiv la infectii. Asadar, gandeste-te ca ursuletii gumati si bucata de tort sunt, pur si simplu, otrava.
6. Alimentele procesate iti distrug mintea.
Daca suferi de lipsa de concentrare, daca nu poti gandi normal, sunt sanse mari sa fie si dieta vinovata. Un studiu recent al Universitatii Oxford arata ca mancarea tip junk ii face pe oameni nervosi si iritabili. Alimentele integrale pline de nutrienti, pe de alta parte, te ajuta sa fii mai optimista, iti sustin nivelul de energie si te ajuta sa fii mai calma.
7. Alimentele procesate sunt pline de organisme modificate genetic.
Mare parte din alimentele procesate provine din laboratoare, nu din natura. Organismele modificate genetic sunt asociate infertilitatii, avariilor la nivelul organelor interne, tulburarilor gastrointestinale si cancerului. Consumul in exces al acestor otravuri duce la obezitate, sange acid si la modificarea permananeta a florei intestinale.
8. Alimentele procesate sunt incarcate cu pesticide.
Pentru a creste eficient OMG folosite in alimentele procesate, fermierii conventionali trebuie sa aplice pesticide si ierbicide, multe dintre acestea ramanand si in produsul final. 
9. Alimentele procesate nu sunt de fapt mancare.
Unul dintre cele mai bune moduri de a evalua valoarea nutritiva a alimentelor este sa vezi cum animalele, insectele, bacteriile si ciupercile reactioneaza la ea. Mancarea adevarata putrezeste, in timp ce cea procesata ramane la fel si dupa o durata mare de timp.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente procesate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme de sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inflamatii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0