Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce proprietati medicinale are ceaiul de hibiscus

de Alina Ilie la 2016-05-03
Ce proprietati medicinale are ceaiul de hibiscus
Cercetarile au demonstrat ca ceaiul de hibiscus are efecte pozitive pentru sanatate. Studii recente arata ca poate scadea tensiunea arteriala la fel de eficient ca medicamentele. Din punct de vedere nutritiv, se poate spune despre ceaiul de hibiscus ca intareste sistemul imunitar: este o sursa bogata de antioxidanti, vitamina C, aminoacizi si bioflavonoide.


Hibiscusul (Hibiscus sabdarifa) a fost utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale in medicina traditionala din Africa si Asia. In 1996, in urma testelor de laborator, cercetatorii din Nigeria au confirmat ca florile de hibiscus au capacitatea de a reduce tensiunea arteriala.

Ajuta la reducerea depozitelor de grasimi instalate pe artere si scade nivelul colesterolului rau din sange, contribuind la reducerea riscului de boli de inima. In plus, hibiscusul stimuleaza sistemul imunitar si este o sursa bogata de antioxidanti.

Este un elixir natural care ajuta la prevenirea mai multor tipuri de cancer. S-a dovedit a fi eficient in distrugerea celulelor canceroase.

Mentine starea generala de sanatate, imbunatateste starea psihica, ajutand la prevenirea depresiei si a anxietatii, iar prin continutul de bioflavonoide protejeaza celulele impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

In plus, are efect diuretic, mentine sanatatea vezicii urinare si previne constipatia. Acest ceai are capacitatea de a reduce starile de balonare.

Joaca un rol important in metabolismul grasimilor, favorizand pierderea in greutate. Hibiscusul reduce in mod natural depunerea grasimii in corp. Consumat frecvent, este mult mai sanatos decat bauturile energizante, sucurile carbogazoase sau cafeaua.

Printre beneficiile ceaiului de hibiscus asupra sanatatii se numara si proprietatile antiinflamatorii si antibacteriene. Bogat in vitamina C, este foarte eficient impotriva tusei, racelii si febrei.

Ceaiul se prepara foarte usor: se adauga o lingurita de planta uscata la 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute si se serveste cald.

Foto: www.whaxy.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai de hibiscus

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0