Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine se-ndragosteste de mincinosi? Nu cine ai crede

de Alina Negrutiu la 2014-05-21
Cine se-ndragosteste de mincinosi? Nu cine ai crede
Sa fim sinceri: unii oameni sunt mult mai decenti decat altii. Cercetatorii au studiat aceasta tendinta si au etichetat-o onestitate-umilinta, un factor de personalitate sau o supercaracteristica ce a fost observata de-a lungul multor culturi. Persoanele care o au sunt sincere, modeste, lipsite de lacomie. Nu ii exploateaza pe altii, chiar daca nu exista posibilitatea de a fi pedepsiti. Cei care sunt slab "dotati" in aceasta privinta, pe de alta parte, sunt necinstiti si aroganti. Sunt lipsiti de empatie si ii exploateaza pe altii. Cu alte cuvinte, sunt narcisisti.


Si, uneori, cei umili se imbarca in relatii cu narcisistii. Dupa indurarea unei exploatari in toata regula, a minciunilor, persoana onesta ajunge sa se intrebe cum a ajuns in acel punct sau ce este in neregula cu ea de a tolerat atata manipulare si exploatare.
Nu este insa nevoie sa te indoiesti de tine sau de judecata ta. Narcisistii tind sa fie sexy, pentru ca aloca mult timp pentru imbunatatirea imaginii. Stiu sa se imbrace, sa mearga si sa vorbeasca in moduri in care cuceresc orice persoana. 
Iata de ce persoanele oneste sunt vulnerabile in fata narcisistilor:
1. Narcisistii par deschisi, isi povestesc trecutul. Astfel de dezvaluiri pot include cum si-a inselat fosta sotie sau pe cel mai bun prieten. Onestul crede ca narcisistul este foarte sincer, numai ca, in realitate, ii lipseste empatia. Nu intelege ca dezvaluirea arata o trasatura negativa, crezand ca devine mai dezirabil, mai aventuros, mai inteligent.
2. Exista dovezi care arata ca onestii tind sa-i vada pe cei din jurul lor ca fiind mai onesti decat sunt. La fel si narcisistii, crezand ca partenerii onesti merita exploatati. Iar onestii le dau narcisistilor posibilitatea sa inceapa exploatarea.
3. Onestii sunt loiali in relatiile lor, chiar daca implica un partener narcisist. Dupa un debut glorios, persoana onesta descopera, la un moment dat, ca narcisistul este un mincinos. Daca spune ca vrea sa incheie relatia, marcisistul va incerca sa-i inoculeze ideea de vina, spunand, de exemplu, ca „m-ai folosit doar pentru sex”. Ironic, exista ceva adevar in aceasta afirmatie! Se prea poate ca relatia sa se fi bazat numai pe latura fizica, avand in vedere superficialitatea narcisistului. 
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre narcisist

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre minciuna

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre onest

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0