Ghimbirul a fost folosit de zeci de ani pentru a imbunatati digestia. Ghimbirul contine aproximativ 9 elemente diferite care stimuleaza producerea de serotonina in intestin.
Serotonina este foarte importanta in intestine deoarece reduce inflamatia si imbunatateste absorbtia nutrientilor din organism. Ghimbirul este cunoscut, de asemenea, pentru proprietatea de a calma tractul intestinal, precum si pentru reducerea gazelor intestinale. De asemenea, alunga raul de miscare si senzatia de greata. In plus, ajuta in procesul de digestie a grasimilor prin stimularea organismului.
Mai mult, studiile au aratat ca gingerolul reduce inflamatiile din organism prin incetinirea producerii de oxid nitric.
In plus, ghimbirul ajuta organismul sa creasca productia de glutation pentru a distruge moleculele periculoase din organism.
Ghimbirul contine potasiu si mangan pe care detoxifica organismul si protejeaza mucoasa vaselor de sange. Siliciul continut in ghimbir intareste oasele si dintii si ajuta organismul sa absoarba calciul.
2. Are proprietati anti-cancer
Testele clinice si de laborator au descoperit ca ghimbirul contine fitochimicale care au efecte anti-cancer.
In primul rand, contine elemente antiinflamatorii puternice care reduc inflamatia asociata cu celulele canceroase maligne. De asemenea, inhiba producerea de enzime care promoveaza cresterea celulelor canceroase. Ghimbirul inhiba supraproductie de enzime care distrug tesuturile organismului.
In al doilea rand, mai are in compozitie paradol si vanilloide, doua substante care sunt eficiente in uciderea celulelor canceroase in organism. Aceste elemente actioneaza in mod direct prin inhibarea activitatii in celulele canceroase si indirect, prin stimularea organismului de a crea un mecanism de aparare pentru a lupta impotriva acestora.
Celulele canceroase afecteaza ADN-ul. Ghimbirul contine melatonina, care este esentiala in prevenirea deteriorarii ADN-ului. Fiind un antioxidant, melatonina acceseaza parti vitale ale corpului, cum ar fi creierul si tesuturile nervoase si protejeaza ADN-ul de daunele celulelor canceroase.
3. Protejeaza inima
Ghimbirul scade colesterolul rau si nivelul trigliceridelor din organism. In acelasi timp, stimuleaza productia de lipide benefice in organism. In acest sens, ghimbir reduce absorbtia grasimilor in intestine si scade riscurile de accidente vasculare cerebrale si atacuri de cord.
Studiile indica faptul ca ghimbirul creste sensibilitatea la insulina. Acest lucru inseamna ca ghimbirul poate preveni diabetul.
In ceea ce priveste obezitatea, ghimbirul actioneaza in doua moduri. In primul rand, gingerolul creste rata metabolismului de ardere a grasimilor, prin urmare, este util in procesul de slabire. In al doilea rand, ghimbirul scade absorbtia grasimilor in intestine.
Sursa: 54health.com
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!