Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 Mituri despre vin

7 Mituri despre vin
1) “Vinul rosu creste tensiunea iar vinul alb scade tensiunea arteriala”. Fals: alcoolul creste ritmul cardiac si, prin urmare, tensiunea. Toate bauturile alcoolice cresc, mai mult sau mai putin in functie de concentratia de alcool si de cantitatea consumata, tensiunea arteriala. Asadar, si vinul alb creste tensiunea. 2) “Vinul este interzis cardiacilor”. Depinde de natura specifica a afectiunii. In general, consumul unei cantitati mici de vin rosu este recomandat pentru cardiaci. In cazul cardiacilor, cantitatile maxime admise vor fi stabilite de medicul personal. Pentru cei care sufera de hipertensiune severa si rezistenta la tratament, consumul de vin (si de orice alte bauturi alcoolice) este strict interzis. 3) “Vinul rosu previne bolile de inima”. Adevarat. Chiar daca alcoolul creste tensiunea arteriala, efectul hipertensiv al unui singur pahar de vin pe zi este redus (foarte redus daca aceasta cantitate este impartita in 2-3 portii). In schimb, aceeasi cantitate de vin rosu are o eficienta foarte ridicata in a proteja sistemul cardiovascular, datorita antioxidantilor continuti. Principalul antioxidant din vin responsabil de protejarea inimii si a vaselor de sange este resveratrolul. Resveratrolul este un antioxidant puternic care scade colesterolul rau, fluidizeaza sangele si reduce semnificativ riscul formarii de cheaguri de sange. De asemenea, impiedica imbatranirea prematura, in special imbatranirea sistemului cardiovascular si a creierului. Resveratrolul se gaseste doar in vinul rosu (de la coaja strugurilor negri). Alte surse de resveratrol: afinele, dudele rosii, ciresele negre, murele, varza rosie, rodiile, samburii strugurilor (indiferent de tipul de struguri). 4) „Consumul de vin in cantitati mici scade riscul de cancer”. Adevarat. Tot vinul rosu este mai eficient si in acest caz, deoarece resveratrolul este un anticancerigen foarte eficient. Trebuie sa mentionez ca si vinul roze si chiar cel alb sunt utile in prevenirea afectiunilor cardiovasculare si a diverselor forme de cancer, datorita antioxidantilor continuti, dar eficienta lor este mult mai redusa fata de cea a vinului rosu. 5) „Consumul de vin rosu in cantitate redusa ajuta la mentinerea greutatii”. Adevarat. Vinul ofera intre 70 si 85 de calorii la 100 g, aportul de calorii pentru 150 – 200 ml de vin consumat intr-o zi fiind asadar redus. Pe de alta parte, resveratrolul din vinul rosu contribuie la accelerarea metabolismului. 6) „Vinul este mai sanatos decat strugurii din care a fost obtinut”. Fals: strugurii nu contin alcool (mai exact spus, concentratia in alcool a strugurilor copti, dar “netrecuti”, este foarte redusa, pana in 1%), ei sunt mai sanatosi decat vinul - cantitatea consumata nu trebuie limitata ca in cazul vinului. Strugurii negri reprezinta o sursa complexa si foarte bogata de antioxidanti. Va recomand ca atunci cand consumati struguri (de orice culoare) sa le mestecati si samburii. 7) “Vinul din comert poate sa fie facut din chimicale”. Din pacate, este adevarat. Vinul poate fi obtinut partial sau integral cu ajutorul alcoolului alimentar si al unor chimicale care vor conferi gustul si parfumul vinului autentic. Este destul de greu, uneori imposibil pentru cine nu este degustator profesionist de vinuri sa faca diferenta intre un vin natural si unul cu adaos de potentiatori. Concluzii si recomandari Strugurii sunt mai utili pentru sanatatea noastra decat vinul, al carui consum zilnic trebuie limitat (limita maxima pentru o persoana sanatoasa se incadreaza in general, in functie de sex si de masa corporala, intre 150 si 350 ml pe zi; aceasta limita maxima nu trebuie in niciun caz atinsa zilnic). Pentru a beneficia de calitatile vinului si, in acelasi timp, a nu risca dezvoltarea unor afectiuni urmare a alcoolului continut, puteti consuma vin – daca alcoolul nu va este contraindicat in mod expres si fara a consuma alte alcoolice - de maximum 2-3 ori pe saptamana (in limitele zilnice mentionate). Inlocuiti vinul cu strugurii proaspeti ori de cate ori aveti posibilitatea. Feriti-va sa cumparati vin din comert; cumparati vinul de la surse de incredere (sau, daca aveti posibilitatea, consumati vin din productia proprie!).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.9 din 5 - 108 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vinul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vinul rosu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre resveratrol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre resveratrolul

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016