Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

7 Mituri despre vin

7 Mituri despre vin
7 Mituri despre vin

1) “Vinul rosu creste tensiunea iar vinul alb scade tensiunea arteriala”. Fals: alcoolul creste ritmul cardiac si, prin urmare, tensiunea. Toate bauturile alcoolice cresc, mai mult sau mai putin in functie de concentratia de alcool si de cantitatea consumata, tensiunea arteriala. Asadar, si vinul alb creste tensiunea. 2) “Vinul este interzis cardiacilor”. Depinde de natura specifica a afectiunii. In general, consumul unei cantitati mici de vin rosu este recomandat pentru cardiaci. In cazul cardiacilor, cantitatile maxime admise vor fi stabilite de medicul personal. Pentru cei care sufera de hipertensiune severa si rezistenta la tratament, consumul de vin (si de orice alte bauturi alcoolice) este strict interzis. 3) “Vinul rosu previne bolile de inima”. Adevarat. Chiar daca alcoolul creste tensiunea arteriala, efectul hipertensiv al unui singur pahar de vin pe zi este redus (foarte redus daca aceasta cantitate este impartita in 2-3 portii). In schimb, aceeasi cantitate de vin rosu are o eficienta foarte ridicata in a proteja sistemul cardiovascular, datorita antioxidantilor continuti. Principalul antioxidant din vin responsabil de protejarea inimii si a vaselor de sange este resveratrolul. Resveratrolul este un antioxidant puternic care scade colesterolul rau, fluidizeaza sangele si reduce semnificativ riscul formarii de cheaguri de sange. De asemenea, impiedica imbatranirea prematura, in special imbatranirea sistemului cardiovascular si a creierului. Resveratrolul se gaseste doar in vinul rosu (de la coaja strugurilor negri). Alte surse de resveratrol: afinele, dudele rosii, ciresele negre, murele, varza rosie, rodiile, samburii strugurilor (indiferent de tipul de struguri). 4) „Consumul de vin in cantitati mici scade riscul de cancer”. Adevarat. Tot vinul rosu este mai eficient si in acest caz, deoarece resveratrolul este un anticancerigen foarte eficient. Trebuie sa mentionez ca si vinul roze si chiar cel alb sunt utile in prevenirea afectiunilor cardiovasculare si a diverselor forme de cancer, datorita antioxidantilor continuti, dar eficienta lor este mult mai redusa fata de cea a vinului rosu. 5) „Consumul de vin rosu in cantitate redusa ajuta la mentinerea greutatii”. Adevarat. Vinul ofera intre 70 si 85 de calorii la 100 g, aportul de calorii pentru 150 – 200 ml de vin consumat intr-o zi fiind asadar redus. Pe de alta parte, resveratrolul din vinul rosu contribuie la accelerarea metabolismului. 6) „Vinul este mai sanatos decat strugurii din care a fost obtinut”. Fals: strugurii nu contin alcool (mai exact spus, concentratia in alcool a strugurilor copti, dar “netrecuti”, este foarte redusa, pana in 1%), ei sunt mai sanatosi decat vinul - cantitatea consumata nu trebuie limitata ca in cazul vinului. Strugurii negri reprezinta o sursa complexa si foarte bogata de antioxidanti. Va recomand ca atunci cand consumati struguri (de orice culoare) sa le mestecati si samburii. 7) “Vinul din comert poate sa fie facut din chimicale”. Din pacate, este adevarat. Vinul poate fi obtinut partial sau integral cu ajutorul alcoolului alimentar si al unor chimicale care vor conferi gustul si parfumul vinului autentic. Este destul de greu, uneori imposibil pentru cine nu este degustator profesionist de vinuri sa faca diferenta intre un vin natural si unul cu adaos de potentiatori. Concluzii si recomandari Strugurii sunt mai utili pentru sanatatea noastra decat vinul, al carui consum zilnic trebuie limitat (limita maxima pentru o persoana sanatoasa se incadreaza in general, in functie de sex si de masa corporala, intre 150 si 350 ml pe zi; aceasta limita maxima nu trebuie in niciun caz atinsa zilnic). Pentru a beneficia de calitatile vinului si, in acelasi timp, a nu risca dezvoltarea unor afectiuni urmare a alcoolului continut, puteti consuma vin – daca alcoolul nu va este contraindicat in mod expres si fara a consuma alte alcoolice - de maximum 2-3 ori pe saptamana (in limitele zilnice mentionate). Inlocuiti vinul cu strugurii proaspeti ori de cate ori aveti posibilitatea. Feriti-va sa cumparati vin din comert; cumparati vinul de la surse de incredere (sau, daca aveti posibilitatea, consumati vin din productia proprie!).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de TITULARIZARE


Doar 47 dintre profesori obtin statutul de titular   V-ati saturat probabil de mutarea continua din scoala in scoala pe posturi cu "perioada determinata" Sigur un post stabil v-ar prinde bine Va doriti sa reusiti cu prima ocazie Pentru ca pe an ce trece numarul candidatilor creste si numarul locurilor scade...

Oferta Speciala
valabila 48h



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.89 din 5 - 107 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vinul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vinul rosu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre resveratrol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre resveratrolul

Spune-ne opinia ta despre "7 Mituri despre vin"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


4 + 4 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "7 Mituri despre vin"

Cami Cami @ 19-Mai-2018
"Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului scrie "alcoolul creste ritmul cardiac si prin urmare tensiune". Pei... ritmul cardiac NU inseamna tensiune, ci puls, adica altecsva! Tensiunea artriala inseamna incordarea arterelor, pulsul inseamna rapiditatea batailor inimii. De regula, cand una creste , cealalta scade. Alcoolul, in special vinul, relaxeaza arterele (scade tensiunea) si creste pulsul. De-aia cine bea peste masura se inroseste la fata si la nas, pentru ca ii creste pulsul, nu tensiunea! TENSIUNEA NU INSEAMNA PULS!"

Cele mai citite articole

Un studiu efectuat recent in Scotia ne arata ca e bine sa nu luam decizii importante cu stomacul ...
Romancele au fost din nou votate ca fiind cele mai frumoase femei din Europa, de data asta fiind ...
10 orase din Italia sunt pregatite sa iti ofere 25.200 de euro, daca alegi sa te muti. Exista, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Sensibilitatea si senzitivitatea unei femei Taur,o intrece pe cea a semnelor de apa.De ce?Pt.ca ...
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0