SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gasca sau rata cu masline

Gasca sau rata cu masline




Ingrediente:
  • 1.2 kg carne de gasca sau rata (piept si pulpe),
  • 1 pahar ulei,
  • 3 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 telina mica,
  • 1 lingura faina,
  • 2 linguri bulion,
  • ½ pahar vin negru,
  • 100 g masline,
  • 1 crenguta de cimbru,
  • 1 foaie de dafin,
  • 1 lamaie,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:
Se spala carnea si se taie in bucati. Se curata morcovii si telina si se spala. Intr-o cratita, se pune ½ pahar de ulei, se incinge uleiul si se pun in el bucatile de carne ca sa se rumeneasca. Se acopera carnea cu apa, se pune sarea, se adauga legumele si se lasa sa fiarba inabusit, pana fierb legumele si carnea este aproape gata.

Ceapa se curata, se spala si se taie foarte marunt. Intr-o tigaie cu doua-trei linguri de ulei se caleste ceapa. Se desface faina cu jumatate de pahar de apa, se toarna amestecul peste ceapa, si se lasa sa fiarba cateva minute si apoi se adauga bulionul. Se scot legumele din cratita cu carne si se toarna apoi sosul facut din ceapa, faina si bulion peste carne.

Se potriveste de sare, se pune piperul, cimbrul si foaia de dafin. Se oparesc intr-o craticioara maslinele, se dau cateva clocote si se scurg de apa. Maslinele se pun in cratita cu carne, se adauga apoi vinul si se mai fierbe mancarea 10-15 minute. Mancarea se serveste calda sau rece, cu feliute de lamaie.

Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete culinare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancaruri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gasca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masline

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016