Ingrediente:
- 1 kg limba de vaca (curatata de pielite si grasime),
- 100 g unt,
- 2 linguri faina,
- 3 galbenusuri,
- 100 ml smantana,
- 180 g orez,
- 1 lamaie,
- 600 g cartofi,
- sare.
Mod de preparare:
Limba se spala, se opareste, se spala din nou si se pune la fiert, intr-o oala, cu 3 l de apa. Cand incepe sa clocoteasca, se ia spuma si se lasa la fiert, la foc mic, timp de 2 ore.
Se scoate limba din cratita, se pune apa rece si se curata de piele, cu un cutit ascutit, de la varf spre baza. Intr-o cratita, se pune untul la topit, se caleste faina si se stinge cu zeama in care au fiert limba si smantana.
Se potriveste mancarea de sare si se fierbe, timp de 20 de minute. Se strecoara sosul printr-o sita fina, se adauga galbenusurile, zeama de lamaie si se amesteca bine. In acest sos, se pune limba, taiata felii. Orezul se spala, dupa ce a fost ales, si se fierbe in 500 ml din zeama in care a fiert limba. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb, in apa cu sare.
Limba cu sos alb se serveste cu orez si cartofi natur.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!