Ingrediente:
- 1 kg limba de vaca (curatata de pielite si grasime),
- 100 g unt,
- 2 linguri faina,
- 3 galbenusuri,
- 100 ml smantana,
- 180 g orez,
- 1 lamaie,
- 600 g cartofi,
- sare.
Mod de preparare:
Limba se spala, se opareste, se spala din nou si se pune la fiert, intr-o oala, cu 3 l de apa. Cand incepe sa clocoteasca, se ia spuma si se lasa la fiert, la foc mic, timp de 2 ore.
Se scoate limba din cratita, se pune apa rece si se curata de piele, cu un cutit ascutit, de la varf spre baza. Intr-o cratita, se pune untul la topit, se caleste faina si se stinge cu zeama in care au fiert limba si smantana.
Se potriveste mancarea de sare si se fierbe, timp de 20 de minute. Se strecoara sosul printr-o sita fina, se adauga galbenusurile, zeama de lamaie si se amesteca bine. In acest sos, se pune limba, taiata felii. Orezul se spala, dupa ce a fost ales, si se fierbe in 500 ml din zeama in care a fiert limba. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb, in apa cu sare.
Limba cu sos alb se serveste cu orez si cartofi natur.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
