Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care interactioneaza cu medicamentele

Alimente care interactioneaza cu medicamentele
Alimentele sanatoase va pot face rau daca le combinati cu anumite medicamente. Va invit sa cititi articolul de mai jos pentru a afla care sunt alimentele care interactioneaza cu medicamentele!


Multe alimente sanatoase iti pot pune sanatatea in pericol daca le consumi atunci cand urmezi un tratament medicamentos. Ele pot interfera cu medicamentele prescrise in cazul unor afectiuni, existand posibilitatea de a le diminua efectul.
Iata care sunt alimentele si medicamentele care nu trebuie combinate:
1. Grapefruit
Se stie ca grapefruitul interactioneaza cu un numar mare de medicamente. Naringerina, o substanta care se gaseste in grapefruit, blocheaza absorbtia medicamentelor in organism. De aceea, atunci cand medicul va prescrie medicamente antidepresive, antivirale, antihistaminice, imunosupresoare, anticonceptionale, evitati sa consumati grapefruit.
2. Branzeturi fermentate (telemea, branza de burduf, camembert, roquefort)
Daca sunteti sub tratament cu medicamente antidepresive, evitati branzeturile fermentate. Trebuie sa stiti ca branzeturile contin o substanta numita tiramina care poate interfera cu medicamentele antidepresive. Astfel, cei care consuma aceste alimente si iau antidepresive se confrunta cu dureri de cap, greturi, tahicardie, etc.
3. Lactate
Persoanele care urmeaza un tratament cu antibiotice trebuie sa evitate consumati lapte si produse lactate (iaurt, branza) deoarece calciul, magneziul si fierul impiedica absorbtia in corp a medicamentelor.
4. Spanac, sparanghel, broccoli, salata, patrunjel, urzici
Legumele de culoare verde inchis contin fibre, nutrienti si vitamina K. Cu toate acestea, nu trebuie consumate cand se administreaza medicamente anticoagulante deoarece vitamina K poate contracara efectul lor.
5. Dulciuri
Este interzisa asocierea dulciurilor cu medicamentele pe baza de cortizon deoarece creste riscul de aparitie a diabetului zaharat.
6. Lemn dulce
Cei care sufera de insuficienta cardiaca sau au hipertensiune arteriala trebuie sa evita pulberea, tinctura sau ceaiul de lemn dulce.
7. Ton
Nutritionistii atentioneaza ca tonul poate sa provoace reactii alergice daca este asociat cu medicamentele pentru tuberculoza.
8. Ceai de sunatoare
Este cunoscut faptul ca ceaiul de sunatoare interactioneaza cu multe medicamente. Sunatoarea contine substante care diminueaza efectul anticonceptionalelor.
Afla mai multe informatii in lucrarea pe CD "Cele mai periculoase Interactiuni Alimente-Medicamente & Efecte Adverse" si protejeaza-ti sanatatea!

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.39 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente sanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antibiotice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grapefruit

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0