Vitamina A
Este prezenta doar in alimentele de origine animala, mai ales in ficat. Cu toate acestea, anumite vegetale contin provitamina A, substanta pe care corpul o poate transforma in vitamina A. Aceasta este indispensabila pentru o buna acuitate vizuala, pentru formarea si cresterea bronhiilor in perioada fetala, cresterea osoasa, precum si pentru sanatatea pielii.
Alimentele cele mai bogate in vitamina A sunt:
- ficat de miel preparat,
- ulei de ficat de cod,
- ton conservat in suc propriu,
- galbenus de ou,
- pateu din ficat de porc,
- unt,
- foie gras.
Vitamina B1
Are importanta in procesul de degradare a zaharurilor, deci intervine in utilizarea rezervelor energetice ale organismului.
Alimentele cele mai bogate in vitamina B1 sunt:
- germeni de grau,
- drojdie de bere,
- carnea de porc slaba fripta,
- arahide,
- fasole boabe (rosie) fiarta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti
Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!