Vitamina A
Este prezenta doar in alimentele de origine animala, mai ales in ficat. Cu toate acestea, anumite vegetale contin provitamina A, substanta pe care corpul o poate transforma in vitamina A. Aceasta este indispensabila pentru o buna acuitate vizuala, pentru formarea si cresterea bronhiilor in perioada fetala, cresterea osoasa, precum si pentru sanatatea pielii.
Alimentele cele mai bogate in vitamina A sunt:
- ficat de miel preparat,
- ulei de ficat de cod,
- ton conservat in suc propriu,
- galbenus de ou,
- pateu din ficat de porc,
- unt,
- foie gras.
Vitamina B1
Are importanta in procesul de degradare a zaharurilor, deci intervine in utilizarea rezervelor energetice ale organismului.
Alimentele cele mai bogate in vitamina B1 sunt:
- germeni de grau,
- drojdie de bere,
- carnea de porc slaba fripta,
- arahide,
- fasole boabe (rosie) fiarta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
