Vitamina A
Este prezenta doar in alimentele de origine animala, mai ales in ficat. Cu toate acestea, anumite vegetale contin provitamina A, substanta pe care corpul o poate transforma in vitamina A. Aceasta este indispensabila pentru o buna acuitate vizuala, pentru formarea si cresterea bronhiilor in perioada fetala, cresterea osoasa, precum si pentru sanatatea pielii.
Alimentele cele mai bogate in vitamina A sunt:
- ficat de miel preparat,
- ulei de ficat de cod,
- ton conservat in suc propriu,
- galbenus de ou,
- pateu din ficat de porc,
- unt,
- foie gras.
Vitamina B1
Are importanta in procesul de degradare a zaharurilor, deci intervine in utilizarea rezervelor energetice ale organismului.
Alimentele cele mai bogate in vitamina B1 sunt:
- germeni de grau,
- drojdie de bere,
- carnea de porc slaba fripta,
- arahide,
- fasole boabe (rosie) fiarta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!