Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa mananci la gustarea de la ora 11 a.m.

Ce sa mananci la gustarea de la ora 11 a.m.
Ma refer la gustarea de cu o ora sau o ora jumatate inainte de pranz. Ce e bine sa mananci atunci, pentru a-ti potoli foamea, dar pentru a nu incarca foarte tare numarul de calorii al zilei tale?


1. Migdale. Daca mananci un pumn de migdale (cam 35 adica) la ora 11 dimineata, iti va fi mai putina foame la pranz si la cina si vei consuma mai putine calorii decat cei care nu mananca migdale. Daca poti, mesteca migdalele de 40 de ori inainte sa le inghiti, caci vei absorbi mai multi nutrienti, cum ar fi vitamina E. Te vei simti si mai satula.
2. Ciocolata. Daca ai o dimineata nebuna, nebuna si te simti coplesita, ai aviz de la doctor sa mananci patru bucatele de ciocolata, de orice tip vrei tu. Nivelul de glucoza nu va creste atat de tare si se va alinia inainte de pranza.
3. Cereale cu putine grasimi si zaharuri, cam cu o ora inainte de pranz. Desi acesti carbohidrati simpli sunt adeasea demonizati, ei cresc productia de serotonina din organism. Nu depasi un bol de cereale pe care sa le mananci in 10 minute. Daca prelungesti timpul, productia de serotonian incetineste.
Serotonina este un neurotransmitator care reduce apetitul, ceea ce te ajuta sa mananci un pranz prietenos cu dieta ta. Nu le amesteca cu lapte, caci creierul elibereaza serotonina doar in absenta proteinelor. Proteinele ia-le dimineata, impreuna cu o bucata de paine integrala, cereale bogate in fibre si fructe adaugate.
4. Lactate degresate, mai ales daca simti ca te copleseste oboseala. Ia un iaurt grecesc, branza perlute sau poate un batob cu branza. Evita variantele cu multe grasimi, caci te vei simti si mai obosita.
5. Un fruct. Limiteaza-ti gustarea de dimineata la 100 de calorii sau mai putin. Ceea ce inseamna un mar,  o banana, o para mica, un mango mic, o portocala, o nectarina sau o piersica.  
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.71 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gustare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre serotonina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lactate

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0