Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 motive pentru a nu mai manca covrigei

3 motive pentru a nu mai manca covrigei
Unele gustari au putine calorii, desi nu au aproape deloc nutrienti care sa te ajute sa ramai satula, cum o fac fibrele sau proteinele. Multe gustari pe baza de cereale intra in aceasta categorie, inclusiv covrigeii.


Covrigeii sunt definiti de aromele cu care vin la pachet sau cu sosurile cu care sunt recomandati. De exemplu, exista covrigei cu zahar si scortisoara sau covrigei care vin cu sos barbeque. Covrigeii sunt si asa bogati in carbohidrati, sare si calorii, asa ca aromele suplimentare si sosurile nu fac decat sa exacerbeze problema.
De fapt, valoarea nutritionala a covrigeilor este nula, caci nu au nutrienti sau vitamine care sa te ajute in vreun fel. Mananci covrigei doar pentru gust.
Covrigeii sunt usor de pus copilului in ghiozdan. Au putine grasimi: o portie contine un gram de grasime fata de cele 10 grame din chipsurile de cartofi. Aceasta gustare are si putine daca nu cumva deloc grasimi saturate. Grasimile nesaturate din covrigei au un efect pozitiv asupra colesterolului, fata de cele nesaturate care cresc LDL-ul sau colesterolul rau. Faptul ca sunt saraci in grasimi, contribuie si la numarul scazut de calorii: aproximativ 190 de calorii pe portie.
Covrigeii au putine proteine.
Covrigeii nu sunt o sursa bogata de proteine, avand doar 2,5 g pe portie. Ceea ce inseamna cam 4 procente din totalul necesar. Daca esti la regim, selecteaza gustari cu multe proteine, pentru a-ti tine mai mult de foame. Dupa ce mananci covrigei insa, ti se va face aproape imediat foame.
Covrigeii au putini carbohidrati.
Principala sursa de energie din covrigei vine de la carbohidrati, aproximativ 24 de grame pe portie sau 9 procente din valoarea zilnic recomandata in cadrul unei diete cu numar mediu de calorii. Covrigeii sunt saraci si in fibre, cam 0,9 g pe portie. Pentru a fi satula, este bine ca intre mese sa alegi gustari bogate in carbohidrati complecsi, cum ar fi fibrele, si nu in carbohidrati simpli. 
Covrigeii contin foarte putine vitamine si minerale.
Au, in schimb, multa sare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre covrigei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fibre

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre valoare nutritionala

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0