Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai importante vitamine pentru consolidarea sistemului imunitar

de Sunt Fericita la 2020-08-17
Cele mai importante vitamine pentru consolidarea sistemului imunitar
Daca te imbolnavesti des, ai dureri frecvente in gat sau infectii cutanate, este posibil ca sistemul tau imunitar sa necesite vitamine pentru a se fortifica. Metoda cea mai buna de obtinere a vitaminelor necesare este printr-o dieta echilibrata care sa includa cat mai multe fructe si legume colorate. Cu toate acestea insa, multe persoane nu pot urma astfel de diete si atunci apeleaza la vitaminele provenite din suplimente.


Sistemul imunitar ne tine sanatosi prin protejarea corpului de diferiti patogeni. Exista insa cazuri cand acesta nu functioneaza in parametrii optimi si astfel pot aparea diferite afectiuni.

In acele cazuri organismul are nevoie de consolidare prin administrarea de vitamine si nutrienti.

4 vitamine importante pentru consolidarea sistemului imunitar

Aceste vitamine trebuie introduse in dieta zilnica pentru a mentine un sistem imunitar puternic. Indiferent de sursa, fie ea alimentara sau din suplimente, urmatoarele vitamine sunt esentiale pentru o viata sanatoasa!

Vitamina A

Vitamina A este esentiala pentru intarirea sistemului imunitar. Aceasta ia parte la producerea celulelor albe si ajuta corpul la combaterea infectiilor cauzate de virusuri, bacterii si alti patogeni.

Deoarece celulele albe sunt responsabile de inlaturarea patogenilor, atunci cand numarul lor este mic probabilitatea de imbolnavire este mult mai mare.

Vitamina A poate fi gasita in legume precum morcovii, broccoli, spanacul si varza, in anumite produse lactate, dar si in fructe cum sunt pepenii, caisele si mango. Mai mult decat atat, majoritatea acestor alimente au și un efect antioxidant.

Complexul de vitamine B

Este cunoscut faptul ca vitamina B intareste sistemul imuntar. Ceea ce nu prea este stiut este ca vitamina B nu-i doar o singura vitamina, ci un complex creat din 8 vitamine, cu roluri complexe in sistemul nostru imunitar.

De exemplu, acidul folic sau vitamina B9 promoveaza productia si functionarea celulelor albe. La fel, vitamina B12 are si ea un rol in productia de celule ale sistemului imunitar, iar vitamina B6 are un rol important asupra nivelului de energie din corp.

Toate cele 8 vitamine B pot fi obtinte din diferite alimente cum ar fi fasolea, carnea rosie si carnea de pui, pestele, ouale si produsele lactate, cerealele integrale, semintele, nucile si legumele cu frunze verzi.

Vitamina C

Probabil ca dintre toate vitaminele, vitamina C este cea mai cunoscuta. Aceasta deoarece vitamina C a fost folosita de foarte multa vreme pentru intarirea sistemului imunitar.

Vitamina C, denumita si acid ascorbic, este esentiala pentru organism si poate fi obtinuta din anumite alimente sau suplimente.

Importanta vitaminei C pentru imunitate a fost studiata detaliat, si s-a constatat ca ea stimuleaza productia de interferon, o proteina care ajuta celulele sistemului imunitar sa combata infectiile virale.

Vitamina C poate fi obtinuta din citrice precum portocalele sau lamaile, dar si din legume cum ar fi ardeii grasi si spanacul.

Vitamina E

Aceasta vitamina ajuta sistemul imunitar datorita proprietatilor sale antioxidante. Ajuta la combaterea radicalilor liberi si la regenerarea si functionarea optima a celulelor din organism.

Mai mult decat atat, are un rol important in producerea substantelor responsabile de reglarea anumitor procese ale organismului, cum ar fi tensiunea arteriala si contractiile musculare.

Vitamina E poate fi gasita in nuci, migdale, arahide, spanac, broccoli si seminte de floarea soarelui.

Deficitul de vitamina E este foarte rar intalnit, iar unele persoane pot prezenta sensibilitate fata de suplimentele cu aceasta vitamina.

Indiferent daca este vorba despre suplimente cu vitamina E sau cu orice alta vitamina, este recomandat sa discutam cu medicul de familie inainte de-a incepe administrarea lor. Pentru ca suplimentele pot reactiona negativ in combinatie cu alte medicamente deja prescrise sau pot agrava anumite afectiuni deja existente.

Daca doresti sa obtii vitaminele si mineralele necesare din fructe si legume pe tot parcursul anului fara sa apelezi la suplimente, poti opta pentru produsele congelate.

Aceastea isi mentin proprietatile, deoarece majoritatea producatorilor le comgeleaza imediat dupa ce au fost culese.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0