SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copiii cu dureri de burtica devin anxiosi si depresivi ca adulti

Copiii cu dureri de burtica devin anxiosi si depresivi ca adulti
Copiii se plang adesea de dureri de burtica si un nou studiu arata ca unii dintre ei sufera, in perioada adulta, de tulburari de anxietate si depresie, relateaza everydayhealth.com.


Cercetatorii au comparat 332 de adulti, cu varsta medie de 20 de ani, care au avut dureri abdominale in copilarie cu 147 de persoane care nu au trecut prin asa ceva. Dintre cei care au avut dureri de stomac, 51% au avut, de-a lungul vietii, tulburari de anxietate si 30% treceau, in momentul studiului, printr-o astfel de faza. Prin comparatie, doar 20% dintre adulti fara dureri de stomac in copilarie aveau tulburari de anxietate.
Autoarea studiului, Lynn Walker, profesor de pediatrie la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee, crede ca, zece ani mai tarziu, cei care au dureri abdominale in copilarie se confrunta cu risc ridicat de a face tulburari de anxietate, chiar daca dureri inceteaza.
Mai mult, 40% dintre barbatii si femeile cu dureri abdominale cand au fost mici fac depresie, comparat cu 16% dintre adultii fara dureri abdominale.
Nu este foarte clar cum sunt conectate anxietatea si depresia cu durerea de stomac, dar anxietatea asociata durerii sau altor episoade din viata copiilor poate exacerba durerea si duce la suferinta accentuata.
Pentru a rupe lantul slabiciunilor, parintii trebuie sa-si duca repede copiii la medic pentru a vedea care este problema. Daca nu se descopera nicio afectiune, parintele trebuie sa-si incurajeze copilul sa-si continue activitatile normale, chiar daca au dureri sau anticipeaza ca va avea dureri, caci vor ramane in urma la scoala sau relatiile lor sociale vor avea de suferit.
Daca se izoleaza social, au mai multa vreme sa se focalizeze pe durere si sa se ingrijoreze din cauza ei.
In studiul amintit, tulburarea de anxietate sociala – frica paralizanta de a fi judecat de ceilalti – apare la un sfert din copiii cu dureri de stomac.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anxietate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016