Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentul de care sa te feresti la micul dejun

de Alina Ilie la 2017-03-16
Alimentul de care sa te feresti la micul dejun
Croissantele sunt bombe calorice, pline de zahar si uleiuri vegetale, fara aport nutritional. Ca urmare a consumului de croissante din comert pot aparea probleme intestinale, cum ar fi balonarea, constipatia sau diareea. Aceste disconforturi se datoreaza stabilizatorilor, corectorilor de aciditate, emulsifiantilor, conservantilor si aromelor sintetice. Sa nu ne mai miram ca traim putin daca mancam nesanatos si nu facem miscare.


Croissantele au o incarcatura chimica foarte mare, constituita din conservanti, coloranti, acidifianti, emulsifianti si arome sintetice, de aceea nutritionistii ne recomanda sa nu le mai consumam la micul dejun. Mult mai bine este sa le pregatim acasa, folosind ingrediente proaspete.

Carminul, de exemplu, nu este recomandat in alimentatie pentru ca poate produce deficiente de concentrare, astm, alergii si rinite.

De asemenea, in studiile efectuate pe animale, s-a observat faptul ca E171 (colorant artificial) provoaca diferite leziuni la nivelul aparatului cardiovascular, dar si la nivelul ficatului. S-au observat modificari si la nivelul splinei si rinichilor, dar si a sistemului imunitar.

E412 - guma de guar - este o polizaharida folosita in industria alimentara ca stabilizator, emulgator si agent de ingrosare. Poate provoca greata, flatulenta si crampe.

Lista nu se opreste aici. Mai sunt o multime de substante care produc dezechilibre in organism.

„Inventat de catre austrieci cu mai bine de 400 de ani in urma, in timpul asediului Vienei de catre otomani, croissantul a devenit simbolul micului dejun frantuzesc. Numai ca acest produs fabricat in sistem industrial nu are nimic in comun cu cel traditional realizat in unitatile de alimentatie publica de notorietate. Reteta croissantului traditional contine faina, unt (70% din cantitatea de faina folosita), apa, lapte (20% din cantitatea de faina folosita), zahar, drojdie, sare si oua.

Din pacate, croissantele comercializate in supermarket constituie pachetelul multor copii, dar, putini parinti cunosc faptul ca aceste sortimente au o incarcatura chimica foarte mare, constituita din conservanti, coloranti, acidifianti, emulsifianti si arome sintetice.

Sunt produse hipercalorice, cu un continut ridicat de grasimi saturate si zahar sub diverse forme, fapt care nu le recomanda sa faca parte din alimentatia copiilor, a femeilor insarcinate si a celor care sufera de boli cardiovasculare, renale si sindrom metabolic.”, a explicat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie nesanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mic dejun

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0