Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tigari, alcool, zahar, cafeina: cat de rapid ne afecteaza organismul?

Tigari, alcool, zahar, cafeina: cat de rapid ne afecteaza organismul?
Atat viciile (fumatul, consumul de alcool), cat si dieta nesanatoasa, bogata in zahar, sare si grasimi rele ne afecteaza organismul intr-un timp scurt. Care este topul substantelor nocive in functie de viteza cu care produc dezechilibre in organism?


Locul 6: grasimile rele (trans si saturate). Le gasim in special in margarina, produse de fast-food si patiserie, biscuiti, carne grasa, branzeturi grase si cascavaluri. Aceste grasimi favorizeaza aparitia cheagurilor de sange la doar 40-50 de minute dupa consumarea lor. Grasimile trans si grasimile saturate conduc la cresterea nivelului de colesterol rau din corp. Consumarea zilnica a alimentelor bogate in aceste grasimi creste semnificativ riscul accidentelor cardiovasculare (si pe cel al accidentului vascular cerebral).
Locul 5:cafeina. O gasim in cafea, unele bauturi racoritoare, bauturi energizante, ciocolata. Actioneaza la nivel cerebral in 20-25 de minute. Actiunea sa este complexa. Duce la eliberarea de adrenalina in corp, crescand prin aceasta ritmul cardiac si tensiunea arteriala. Locul 4: sarea. Consumata in exces, duce la rigidizarea vaselor de sange in doar 12-15 minute. Cantitatea maxima de sare consumata la o masa ar trebui sa nu depaseasca 1,5 -2 grame. Doza maxima de sare recomandata pentru o zi este intre 4 si 6 grame.
Locul 3: alcoolul. Acesta ataca creierul in 5-7 minute daca este consumat pe stomacul gol. Consumat in cantitati foarte reduse alcoolul este benefic pentru persoanele fara probleme de sanatate sau in cazul anumitor afectiuni cardiovasculare (cu conditia de a nu fi asociat cu anumite medicamente specifice tratarii hipertensiunii si a unor afectiuni cardiace).
Locul 2: zaharul. Zaharul ne poate creste glicemia si secretia de insulina in doar 2-3 minute. Ridicarea nivelului de insulina inhiba secretia hormonilor de crestere si slabeste sistemul imunitar.
Locul 1: fumul de tigara. Efectul sau nociv asupra plamanilor si a inimii este cvasiinstantaneu (de ordinul secundelor). Nivelul de oxigen din tesuturi scade imediat ce fumul de tigara este inhalat si revine la normal abia dupa 6 ore. Nicotina ajunge la creier dupa 5-7 minute de la inhalare. Fumul de tigara ocupa primul loc nu doar prin viteza cu care actioneaza: el este in top, conducand detasat, si dupa criteriul nocivitatii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alcool

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alcoolul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tigari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fumul de tigara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarea

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0