1. Imprieteneste-te cu camara.
Fa-ti din camara propria alimentara. Incarc-o cu produse sanatoase care nu se strica repede, cum ar fi paste integrale, fasole, linte, fructe sau legume conservate, peste la cutie. In acest fel, cand frigiderul pare gol, iti poti incropi rapid o masa, fara a mai simti nevoia sa dai comanda de pizza.
2. Gateste o data pentru toata saptamana.
In loc sa gatesti in fiecare seara, fa asta o data sau de doua ori pe saptamana. Cumpara duminica un pui pe care sa-l faci la rotisor. Mananca frigarui in prima seara, a doua zi fa fajitas, marti incropeste o supa, iar miercuri opteaza pentru legume la tigaie cu fasii de carne.
3. Foloseste ce ti-a ramas la cina.
Ai gatit in seara asta prea mult? Nicio problema. Quinoa poate sa inlocuiasca micul dejun de maine, iar bucatelele de friptura sunt un adaos binevenit in salata de la pranz.
4. Imprieteneste-te cu congelatorul.
Nu poti folosi toate cele sase puple primite la oferta? Baga-le la congelator. Nu poti manca cate 10 castraveti zilnic, desi atatia culegi din gradina? Congeleaza-i. Lasagna, supa, fructe, legume, carne – congeleaza tot. Pune insa etichete pe cutii, pentru a nu uita de ele. Nu incarca prea mult spatiul.
5. Fa inventarul obligatoriu al frigiderului.
Daca ai stabilit ca azi mergi la cumparaturi, uita-te bine in frigider, inainte sa pleci de acasa. Ce se va strica in urmatoarele doua zile? Smantana, broccoli-ul sau laptele? Pune aceste articole mai in fata, sa-ti sara in ochi si sa le incluzi in urmatoarea masa.
6. Trage legumele mai vechi la tigaie.
Indiferent cat de mult platesti la alimentara, cele mai scumpe ingrediente sunt cele pe care le arunci. Daca in timpul inventarului de mai devreme observi niste legume mai moi si nu vrei sa le folosesti imediat, trage-le un pic la tigaie si baga-le in congelator, dandu-le sansa la o noua viata.
7. Aroma este de baza.
Pentru o masa gustoasa, nu e nevoie sa faci rost de tot felul de ingrediente scumpe. O ceapa, un catel de usutori, telina sau un morcov feliat sunt ieftine si dau o aroma de neuitat mancarii.
8. De sezon.
Mananca car mai multe fructe si legume de sezon. Acestea sunt mai ieftine decat cele exotice si, astfel, economisesti bani.
9. Renunta, din cand in cand la carne.
Carnea este scumpa, asa ca, daca optezi pentru varianta „de post”, iti ajuti si bugetul, si sanatatea.
10. Mergi mai des la piata.
Nu te du mereu la supermarketuri, ci cumpara de la tarani. Produsele sunt mai ieftien si mai sanatoase. Unde mai pui ca sunt si proaspete, caci nu sunt tratate pentru a face fata transportului.
Surse articol: care.com, health.usnews.com
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.6
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!