Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Piept de curcan cu mere

Piept de curcan cu mere
Piept de curcan cu mere

Curcan si mere: iata 2 ingrediente pe care, cred, nu v-ar fi impins nici chiar inspiratii zei ai mancarii, oricare ar fi ei, sa le combinati. Nu-i nimic insa, o face chiar acum Capitanul Gurmand! De ce piept de curcan? Fiindca are proteine de calitate, fara grasimi. De ce mere? Ele contin acid malic, care are bunul obicei sa se poarte tare urat cu colesterolul: il fugareste pana-l prinde, il terorizeaza dupa care il lichideaza. Colesterolul nu mai apuca sa impodobeasca, neelegant si pagubos, peretii vaselor de sange cu perversele-i placute (zise si ateroame). De ce piept de curcan cu mere? Fiindca se au la inima (dar nu “se iau” de inima ta)! Daca v-am convins, haideti sa trecem la treaba! Ingrediente (pentru 4 portii mai simtite sau 2 mai... zdravene): - 600 grame de file din piept de curcan; - 5 mere acrisoare (asa, ca o soacra mai dulce); - 4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui (sau de masline, dar unul “mai neutru”); - suc de grapefruit - o jumatate de cana (cu el, va asigurati ca scapati de Agentul Colesterol chiar si daca merele-si rateaza misiunea); - o lingura de mustar iute (nu chiar asa ca glontul); - 100 grame de unt (ca sa aiba acidul malic ce fugari!); - o lingurita de miere (dulce ca glasul sotului cand va intreaba: “Noi ce mancam sambata?”); - o legatura de patrunjel; - cimbru verde (sau uscat, daca verde nu-i), sare si piper alb macinat, dupa gust. Mod de preparare: Daca era toamna la coptul merelor, erati la tara, aveati mar in curte plus curcan, v-as fi putut recomanda sa va culegeti merele (ca sa fie proaspete) si sa alergati curcanul, luandu-l “la tinta” cu merele: in felul acesta ati fi consumat caloriile in avans, ati fi fragezit merele si curcanul (macar de stres, si tot se fragezea inaripatul...). Fiindca in mod sigur toamna nu-i (iar iarna nu-i nici macar ca toamna) si fiindca, oricum, am mila si respect atat pentru mere, cat mai ales pentru animale, vom merge pe varianta clasica. No: taiati, mai intai, carnea in felii. Amestecati uleiul cu sucul de grapefruit, mierea si condimentele (inclusiv mustarul si sarea). Inmuiati feliile de carne in aceasta compozitie. Taiati 2 mere in felii mai groase si puneti-le intr-un vas cu fileurile de carne, alternand straturile. Acoperiti bine vasul si lasati-l o zi la frigider, sa se cunoasca mai indeaproape merele si carnea cea imbalsamata, pana cand fac schimb de arome. Ziua 2: incingeti dinainte cuptorul si puneti frumos compozitia intr-o tava. Dati la cuptor. Taiati cele 3 mere ramase tot in felii mai pline, apoi prajiti-le cu ulei putin. La final, asezati compozitia peste feliile de mere prajite si adaugati neintarziat untul, sa se topeasca de placere. Pofta Buna! Reteta preluata din Manager.ro - Rubrica Sanatate

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE profesori


Examenul de definitivat Venit Dat Luat Realizata de un colectiv de profesori cu experienta culegerea Teste REZOLVATE de Limba si Literatura romana pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE iti pune la dispozitie 50 de teste conforme subiectelor elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare programelor specifice pentru...

Oferta Speciala
valabila 48h



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterolul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curcan

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piept de curcan

Spune-ne opinia ta despre "Piept de curcan cu mere"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


10 + 10 =

Cele mai citite articole

Weekendurile de vara au un scop clar pentru parinti: petrecerea timpului impreuna cu copiii. ...
Vitamina D a fost uitata in ultima vreme de campaniile de constientizare, asadar ne-am gandit sa o ...
E usor sa faci sirop de trandafiri. Ai doar 9 pasi de respectat si te vei putea bucura pentru un ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Păcat că nu scrie nimic despre gustul fiecăruia,la ce poate fi folosit etc...pare un articol ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0