Curcan si mere: iata 2 ingrediente pe care, cred, nu v-ar fi impins nici chiar inspiratii zei ai mancarii, oricare ar fi ei, sa le combinati. Nu-i nimic insa, o face chiar acum Capitanul Gurmand!
De ce piept de curcan? Fiindca are proteine de calitate, fara grasimi.
De ce mere? Ele contin acid malic, care are bunul obicei sa se poarte tare urat cu colesterolul: il fugareste pana-l prinde, il terorizeaza dupa care il lichideaza. Colesterolul nu mai apuca sa impodobeasca, neelegant si pagubos, peretii vaselor de sange cu perversele-i placute (zise si ateroame).
De ce piept de curcan cu mere? Fiindca se au la inima (dar nu “se iau” de inima ta)!
Daca v-am convins, haideti sa trecem la treaba!
Ingrediente (pentru 4 portii mai simtite sau 2 mai... zdravene):
- 600 grame de file din piept de curcan;
- 5 mere acrisoare (asa, ca o soacra mai dulce);
- 4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui (sau de masline, dar unul “mai neutru”);
- suc de grapefruit - o jumatate de cana (cu el, va asigurati ca scapati de Agentul Colesterol chiar si daca merele-si rateaza misiunea);
- o lingura de mustar iute (nu chiar asa ca glontul);
- 100 grame de unt (ca sa aiba acidul malic ce fugari!);
- o lingurita de miere (dulce ca glasul sotului cand va intreaba: “Noi ce mancam sambata?”);
- o legatura de patrunjel;
- cimbru verde (sau uscat, daca verde nu-i), sare si piper alb macinat, dupa gust.
Mod de preparare:
Daca era toamna la coptul merelor, erati la tara, aveati mar in curte plus curcan, v-as fi putut recomanda sa va culegeti merele (ca sa fie proaspete) si sa alergati curcanul, luandu-l “la tinta” cu merele: in felul acesta ati fi consumat caloriile in avans, ati fi fragezit merele si curcanul (macar de stres, si tot se fragezea inaripatul...).
Fiindca in mod sigur toamna nu-i (iar iarna nu-i nici macar ca toamna) si fiindca, oricum, am mila si respect atat pentru mere, cat mai ales pentru animale, vom merge pe varianta clasica.
No: taiati, mai intai, carnea in felii. Amestecati uleiul cu sucul de grapefruit, mierea si condimentele (inclusiv mustarul si sarea).
Inmuiati feliile de carne in aceasta compozitie.
Taiati 2 mere in felii mai groase si puneti-le intr-un vas cu fileurile de carne, alternand straturile. Acoperiti bine vasul si lasati-l o zi la frigider, sa se cunoasca mai indeaproape merele si carnea cea imbalsamata, pana cand fac schimb de arome.
Ziua 2: incingeti dinainte cuptorul si puneti frumos compozitia intr-o tava. Dati la cuptor.
Taiati cele 3 mere ramase tot in felii mai pline, apoi prajiti-le cu ulei putin.
La final, asezati compozitia peste feliile de mere prajite si adaugati neintarziat untul, sa se topeasca de placere.
Pofta Buna!
Reteta preluata din
Manager.ro -
Rubrica Sanatate
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"