Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piept de curcan cu mere

Piept de curcan cu mere
Curcan si mere: iata 2 ingrediente pe care, cred, nu v-ar fi impins nici chiar inspiratii zei ai mancarii, oricare ar fi ei, sa le combinati. Nu-i nimic insa, o face chiar acum Capitanul Gurmand! De ce piept de curcan? Fiindca are proteine de calitate, fara grasimi. De ce mere? Ele contin acid malic, care are bunul obicei sa se poarte tare urat cu colesterolul: il fugareste pana-l prinde, il terorizeaza dupa care il lichideaza. Colesterolul nu mai apuca sa impodobeasca, neelegant si pagubos, peretii vaselor de sange cu perversele-i placute (zise si ateroame). De ce piept de curcan cu mere? Fiindca se au la inima (dar nu “se iau” de inima ta)! Daca v-am convins, haideti sa trecem la treaba! Ingrediente (pentru 4 portii mai simtite sau 2 mai... zdravene): - 600 grame de file din piept de curcan; - 5 mere acrisoare (asa, ca o soacra mai dulce); - 4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui (sau de masline, dar unul “mai neutru”); - suc de grapefruit - o jumatate de cana (cu el, va asigurati ca scapati de Agentul Colesterol chiar si daca merele-si rateaza misiunea); - o lingura de mustar iute (nu chiar asa ca glontul); - 100 grame de unt (ca sa aiba acidul malic ce fugari!); - o lingurita de miere (dulce ca glasul sotului cand va intreaba: “Noi ce mancam sambata?”); - o legatura de patrunjel; - cimbru verde (sau uscat, daca verde nu-i), sare si piper alb macinat, dupa gust. Mod de preparare: Daca era toamna la coptul merelor, erati la tara, aveati mar in curte plus curcan, v-as fi putut recomanda sa va culegeti merele (ca sa fie proaspete) si sa alergati curcanul, luandu-l “la tinta” cu merele: in felul acesta ati fi consumat caloriile in avans, ati fi fragezit merele si curcanul (macar de stres, si tot se fragezea inaripatul...). Fiindca in mod sigur toamna nu-i (iar iarna nu-i nici macar ca toamna) si fiindca, oricum, am mila si respect atat pentru mere, cat mai ales pentru animale, vom merge pe varianta clasica. No: taiati, mai intai, carnea in felii. Amestecati uleiul cu sucul de grapefruit, mierea si condimentele (inclusiv mustarul si sarea). Inmuiati feliile de carne in aceasta compozitie. Taiati 2 mere in felii mai groase si puneti-le intr-un vas cu fileurile de carne, alternand straturile. Acoperiti bine vasul si lasati-l o zi la frigider, sa se cunoasca mai indeaproape merele si carnea cea imbalsamata, pana cand fac schimb de arome. Ziua 2: incingeti dinainte cuptorul si puneti frumos compozitia intr-o tava. Dati la cuptor. Taiati cele 3 mere ramase tot in felii mai pline, apoi prajiti-le cu ulei putin. La final, asezati compozitia peste feliile de mere prajite si adaugati neintarziat untul, sa se topeasca de placere. Pofta Buna! Reteta preluata din Manager.ro - Rubrica Sanatate

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterolul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curcan

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piept de curcan

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016