Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Relaxeaza-te! Noi iti spunem de ce

Relaxeaza-te! Noi iti spunem de ce
Poate ai auzit ca un pic de stres face bine. Dozata corect, adrenalina te poate mentine in forma maxima toata ziua. Dar, desi este grozav sa dai gata toate termenele limita, este mult mai sanatos sa te relaxezi.


Medicii spun ca stresul este una dintre cele mai grave probleme de sanatate, din cauza ca duce la o multime de complicatii, de la afectiuni ale inimii la dementa. Recent, postul de televiziune CBS a realizat un documentar privind modul in care stresul duce la declansarea unor crize asemanatoare epilepsiei, descoperind ca oamenii pot fi ajutati nu cu medicamente, ci cu tehnici de relaxare.
Fie ca vorbim de cititul unei carti, de o plimbare in parc, de tehnici de meditatie sau de o sesiune de alergare, este mult mai sanatos sa ne relaxam ori de cate ori avem ocazia. 
Iata si de ce:
1. Relaxarea face bine la inima
Stresul, daca vorbim de afectiunile inimii, este pe acelasi palier cu hipertensiunea, dieta bogata in grasimi si sedentarismul. Perioadele scurte si intense de stres, cum ar fi o despartire amoroasa sau chiar castigul la loterie poate declansa un asa aflux de adrenalina, incat inima nu mai poate functiona corespunzator. 
2. Relaxarea scade riscul de a raci
Doctorul in psihologie Sheldon Cohen de la Universitatea Carnegie Mellon din Statele Unite, a initiat o cercetare pentru a demonstra legatura dintre lipsa relaxarii si incidenta racelilor inca din anii ‚90. Primele concluzii au aratat ca stresul cronic care dureaza peste o luna, dar mai putin de sase luni dubleaza riscul unei persoane de a raci. 
Studiile sale recente au incercat sa afle de ce si se pare ca este vorba de scaderea capacitatii sistemului imunitar de a se lupta cu inflamarea.
3. Relaxarea te tine departe de depresie
Studiile au aratat ca stresul cronic poate ucide celulele nervoase si chiar impiedica formarea unora noi in hipocampus, partea creierului implicata in determinarea reactiilor corecte la stres. In 2011, un studiu asupra soarecilor a ilustrat aceste concluzii si a incercat sa explice cum functioneaza antidepresivele. Soarecii expusi la o situatie stresanta au refuzat sa manance, au renuntat la finalizarea sarcinilor si nu au mai manifestat bucurie in niciun fel. Similar oamenilor care isi pierd pofta de mancare, sunt tristi si fara speranta. 
In cazul oamenilor, expunerea prelungita la hormonul stresului, cortizolul, poate reduce nivelurile de serotonina si dopamina, ceea ce duce la depresie. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relaxare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oameni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inima

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016